Véget ért a NAK Techlab idei inkubációs programja (+videó)

Véget ért a NAK Techlab idei inkubációs programja (+videó)

A szeptember közepén indult inkubációs program első szakaszában 17 startup csapat vett részt, akik agrárszakértőktől és üzletfejlesztési szakértőktől kaptak segítséget, felkészülve a következő nap üzleti megbeszéléseire.

 

Az agrár startupok ezt követően a nagyvállalatok képviselőivel folytattak tárgyalásokat arról, hogy a partnerek által megfogalmazott kihívásokra az ő megoldásuk mennyire lehet megfelelő.

A kiválasztási tábort követően 20 pilot projekt indulhat az startupok és a nagyvállalatok között, melyet folyamatos facilitált munka kísér a 3 hónapos program időtartama alatt. Az induló projektek 20 új agrár szolgáltatás lehetőségét alapozzák meg, ezzel reagálva a mezőgazdaság aktuális problémáira. A megoldások között találkozhatunk az élővizek és az ipari folyadékok monitorozásával foglalkozó csapattal, adatalapú gazdálkodást szorgalmazó megoldással, amely állattartó telepek teljes ökoszisztémájának megfigyelésére hozna web alapú megoldást.

A programhoz csatlakozó nagyvállalatok között volt az AXIÁL Kft. is, melyet Umenhoffer Péter, a vállalat marketingigazgatója képviselt a program során. A marketingigazgató mentorként segítette a résztvevők munkáját, a vállalatról és motivációiról a cég tulajdonos-ügyvezetőjével, valamint a precíziós gazdálkodási csoport munkatársaival nyilatkozott az alábbi videóban:

 

 

Az inkubációs folyamatot Demo Day zárta november végén, melyen szakmai zsűri, az agrárium döntéshozói előtt mutatkozhattak be a projektek.

 

Forrás, kép, videó: Naktechlab.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek