Változások az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsában 3. rész

Változások az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsában 3. rész

Christoph Gröblinghoffot kinevezik az AGCO / Fendt igazgatótanácsának új vezetőjévé és elnökévé. Megbízatása 2020. január 1-jétől lép életbe Peter-Josef Paffen jelenlegi elnök nyugdíjba vonulásával.

A megbízatás szerint Christoph Gröblinghoff vezet minden stratégiai és operatív Fendt-tevékenységet az európai és közel-keleti régióban és a német AGCO gyárakban. Christoph Gröblinghoff több mint 30 éve tevékenykedik a mezőgazdaságigép-iparban. Széles körű tapasztalattal rendelkezik az értékesítés és disztribúció területén. A Disztribúció menedzsmenta alelnökeként az elmúlt öt évben az AGCO márkakereskedő hálózatának átszervezési és optimalizálási folyamatait vezette. Ez a lépés az AGCO márkák folyamatos növekedésének alapvető feltételeit teremtette meg az európai és közel-keleti régióban.

 

 

Az értékesítési hálózat továbbfejlesztése

A márkakizárólagosság az értékesítés során és a különféle AGCO márkák portfóliójának bővítése Christoph Gröblinghoff kereskedelemfejlesztési stratégiájának része. Az új értékesítési szervezet létrehozása Lengyelországban 2017-ben, az ukrán márkakereskedelmi struktúrák optimalizálása 2018-ban és az orosz értékesítési hálózat átalakítása az év elején – mind az AGCO márkák jelentős növekedéséhez vezettek az eladott egységek szempontjából.

 

Karrier a mezőgazdaságigép-iparban

Christoph Gröblinghoff képzett és gyakorlott mezőgazdasági szakember. Mezőgazdasági tanulmányai és mezőgazdasági mérnöki diplomája megszerzése után pályafutását Neuss-ban, a JI Case GmbH-nál kezdte meg. Később a kölni Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main eG cégnél folytatta, ahol a technológiai részleget vezette és kibővítette azt a kiválóság központi területévé. 2012 után vált az igazgatóság tagjává, 2014-ben vállalta magára az AGCO Disztribúció menedzsmentjének alelnökéi szerepét az európai és a közel-keleti régióban, és vezette az üzletágat az AGCO európai székhelyéről, a svájci Neuhausenből.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Fendt

 

 

Változások az AGCO GmbH / Fendt igazgatótanácsában 2. rész

 

Ingrid Bussjaeger-Martin-t kinevezik az AGCO / Fendt Pénzügy & Informatika igazgatójává, aki 2020. január 1-jétől veszi át hivatalát Michael Gschwendertől a tisztség korábbi betöltőjétől. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek