V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató Nehézgép-szerelő előválogató

V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató Nehézgép-szerelő előválogató

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  szervezésében kerül megrendezésre az V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató 2018. április 23-25. között Budapesten a Hungexpo Vásárközpontban.

Az eredményes szereplés mellett fontos cél a versenyek előkészítse során, a versenyeken tapasztaltak beépítése a magyar szakképzési rendszerbe.


A 2018. április 23-25-én megrendezendő SkillsHungary Nemzeti Döntőn idén első ízben indulhatnak a mezőgazdasági szakterületen tapasztalatot szerzett fiatalok, Nehézgép-szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.

 

Kép: Szakma Sztár Fesztivál Facebook


A SkillsHungary programban részt vevő versenyszámok elődöntőit országosan rendezik meg és bonyolítják le és a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik. A Nehézgép-szerelő versenyszámban a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az előválogató szakmai támogatója és a rendezvény fő támogatója az AXIÁL Kft.


A MEGFOSZ ezzel a szakmát és tagjait is összefogja, mert fontos számukra, hogy a tehetséges fiatalok megmérettessék magukat és megfelelő elismerésben részesüljön a tudásuk.


A SkillsHungary program Nehézgép-szerelő szakma versenyfelhívására 8 fiatal jelentkezett. Az előválogatót 2018. április 11-én rendezik meg a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar jármű- és szerviztechnikai oktató laboratóriumaiban, valamint a Mérnökinformatikai Központban. Az előválogató egy többfordulós és több feladatból álló, egész napos verseny, ahol a 8 versenyző közül kerül kiválasztásra az a 4 fő, aki képviseli ezt a versenyszámot majd a SkillsHungary budapesti versenyén.


Az V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató keretében a 4 versenyző közül kerül ki győztesként az az egy fiatal, aki mindezen előválogatón és budapesti versenyen a legjobbnak bizonyul ebben a versenyszámban.


Fentiek mellett nagyon fontos, hogy aki a szakmák magyar bajnokságán a SkillsHungary-n első helyezést ér el, az indulhat a szeptemberben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon az Euroskills 2018-as szakmák versenyén is.


Forrás: Szie.hu

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Az ország legjobb mezőgépész technikusai az AXIÁL-nál

 

2018. március 26. és 28. között került sor a mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének idei döntőjére. A gyakorlati verseny színhelye immáron zsinórban második éve az AXIÁL Kft. bajai telephelye volt. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek