Újra „nyeregben” az Argo Team (+videó)

Újra „nyeregben” az Argo Team (+videó)

Nagy sikert aratott a Landini az olasz traktorhúzó bajnokság első szakaszában. Az Argo Team erőgépe úgynevezett „full pullal”, vagyis teljes húzással kvalifikálta magát június 8-án, szombaton Pezzolo di Russiban.

A „Tractor Pulling”, magyarul a traktorhúzás az Egyesült Államokból származik és világhódító útja az 1950-es években kezdődött, majd Európába az 1970-es években ért el. Kontinensünkön Hollandiában, Belgiumban, Dániában és Németországban űzik előszeretettel a sportágat, amelyen már nem gyári, hanem módosított, illetve tunningolt traktorok vesznek részt több kategóriában.

 

 

Az elv szerint valamennyi kategóriában induló erőgép egy súlyokkal pakolt szánt / súlygépet húz maga után. Amikor a 100 méteres pálya végére érnek azt teljes húzásnak, „full pullnak” nevezik. Amikor egynél több traktor teljesíti ezt, nagyobb súlyt tesznek a szánra és a versenygépek újra összemérik az erejüket. Ahogy halad az erőgép, úgy a szán elején található fémlemeznek köszönhetően fokozódik a terhelés is. Végül az a versenyző győz, aki a leghosszabbra húzza a szánt.

Az Argo Team, mint „vállalati sportegyesület” jött létre, tudjuk egy korábbi cikkünkből. A csapat az Argo Tractors szerviz részlegéből született Franco Paterlini szervizigazgató vezetésével, most húsz főből áll, közöttük a pilótával, Elvio Morettivel. Ezek az emberek a hétköznapokban a Landini traktorgyár szerviztechnikusai, majd hétvégeken összetartó, profi csoportként élvezik e technikai sportág minden szépségét. Az átélt pillanatok és élmények egyre jobb személyes és szakmai kapcsolatot eredményeznek a csapattagok között. A versenygépről, illetve a csapatról IDE kattintva tudhat meg többet.

 

A Landini erőgépekről pedig területileg illetékes kollégáink tudnak bővebb tájékoztatást adni. Keresse őket bizalommal!

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Kép: ITPO Facebook

Forrás: Landini Facebook, Wikipédia

 

 

 

Többszörösen díjazták a Landini Fejlett Vezetési Rendszerét (ADS)

 

A gyümölcsösökben és szőlőültetvényeken történő munkavégzés során a speciális traktorok vezetése, a hozzákapcsolt munkagép szabályozása és soron tartása nagy figyelmet igényel. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek