Újabb SUPERTINO gép a napi takarmányozás elvégzéséhez

Újabb SUPERTINO gép a napi takarmányozás elvégzéséhez

A Torinó szomszédságában, Saluzzoban tevékenykedő SUPERTINO cég célzottan takarmányozással összefüggő gépek gyártására specializálódott. Típusainak kizárólagos hazai forgalmazását az AXIÁL Kft. látja el.

Az üzemben gyártott gépek egy része hazai felhasználókhoz kerül, nagyobb része pedig a világ számos országába, így többek között Argentínába, Franciaországba, Japánba, 20 éve pedig már hazánkba is. Kezdetben a vízszintes tengelyű takarmánykeverő-kiosztó kocsik és bálabontók értékesítését végeztük, majd megjelentek a kisebb teljesítményű trágyaszórók, bálacsomagolók és a függőleges tengelyű etetőkocsik.

A SUPERTINO által gyártott gépek konstrukciójukban egyszerűek, emiatt kevésbé sérülékenyek, hosszú élettartamra előkészítettek, alacsony teljesítményigényűek.

 

 

Az üzemeltetéshez csak 540 1/min kardántengely meghajtásra van szükség, mivel a gépek önálló hidraulika rendszerrel rendelkeznek.

A termékcsalád legújabb gépe a CA 40-es szálastakarmány betakarító-kiosztó kocsi. Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában és Németországban már régóta használják ezt a technológiát, amit Magyarországon is szeretnénk meghonosítani. A gép nagy segítséget nyújt az állatok napi takarmányellátásában. A kocsi elején egy állítható vágásmagasságú kétdobos kasza levágja a takarmányt, amit egy fogas felhordó lánc továbbít egy hamszter szerű kocsiszekrénybe. A kitárolást láncos lehordó segítségével oldották meg. A kocsi hátfala szintén láncos lehordással van kialakítva és hidraulikusan vízszintes helyzetbe állítható. A hidromotorral meghajtott lánc forgásiránya változtatható, így a takarmány az etető út tetszőleges oldalára kiosztható. A kocsi üzemeltetése egy öreg MTZ 50-es traktorral is megoldható. A vonórúd hidraulikusan állítható szállítási vagy munka helyzetbe, amikor a kocsi mellett megy a traktor a már levágott területen nem taposva az állományt. A hidraulikus funkciókat a traktor fülkéjéből elektrohidraulikus vezérléssel mozgathatjuk.

 

 

A kocsi előnyei az első napon meggyőzőek voltak. Használata előtt egy traktor kaszával rendre vágta a lucernát, amit két ember vasvillával pótkocsira rakott, majd a telepen szintén vasvillával az állatok elé dobtak. Az állomány sűrűségétől függően vagy kevés volt a takarmány, vagy nem fogyott el és egy része kárba veszett. A kocsi használatával csak egy emberre van szükség és nem kell többször kivonulni a táblára. A gép kezelője a kocsi telítettsége alapján be tudja mérni a minden napra szükséges mennyiséget takarmány pazarlása nélkül.

 

 

A kocsik az állatállomány nagyságához igazodva különböző térfogatnagysággal rendelhetők.

Mivel az AXIÁL Kft. kizárólagos forgalmazója a SUPERTINO cég gépeinek, ezért –mint ahogyan már megszokhatták - ezen termékek esetében is teljes körű szervizzel és alkatrész-utánpótlással állunk vásárlóink rendelkezésére.

 

További információért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Szöveg és kép: Angeli Gyula, termékmenedzser

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek