Új gumikerekes Hyundai kotró a cornwalli vállalkozónál (+videó)

Új gumikerekes Hyundai kotró a cornwalli vállalkozónál (+videó)

A cornwalli vállalkozó, Kirk Hough az elmúlt években nagyon megszerette a Hyundai márkát. 2013-ban vásárolta meg az első, 14 tonnás R140LC-9A gépét, de a K Hough Contractors Ltd. jelenleg összesen négy Hyundai gépet üzemeltet.

A flottába két HX140L, egy 22 tonnás HX220L és most már egy R55W-9A kotrógép is tartozik, utóbbi igazán hasznos segítőtársnak bizonyult, meghaladta Kirk elvárásait. Kirk gépeinek mindegyike svéd ihletésű, a három lánctalpas kotrógép Engcon tiltrotator rendszerrel szerelt, míg a „kakukktojást” egy Steelwrist egységgel kérte, de sokkal több van a gépben, mint ami elsőre látszik.

 

 

A „kakukktojás”, az új R55W-9A gumikerekes kotrógép megvásárlásának ötlete kb. egy évvel korábban fogalmazódott meg Kirk fejében, amikor Avonmouthban, a Molson Equipment cégnél járt. Látogatása idején útépítés folyt és egy 5 tonnás lánctalpas kotrógép mellett dolgozott egy Hyundai R55W-9A kerekes kotró is. Kirk-öt a gép képességei, sokoldalúsága és sebessége lenyűgözte, végül megállapodott Tom Wilsonnal, a Molsontól és aláírta azt a bizonyos pontozott vonalat.

 

 

A svéd munkamódszer rajongójaként Kirk igazi skandináv stílusú specifikációkat kért a géphez. Ifor Williams utánfutóján a gép munkaeszközeinek arzenálját szállítja: 5 kanál, erdészeti zúzó, talajfúró, talajgyalu.

Az R55W-9A önsúlya 5550 kg, Vredestein Floatation +480/45-17 alacsony talajnyomású gumiabronccsal szerelt. A gépre teljes LED munkalámpa csomagot, védőburkolatot, reverzibilis ventilátort és joystick kormányzást kért Kirk.

A gépet egy 4-hengeres Yanmar 4TNV98 dízelmotor hajtja, melynek teljesítménye 50 kW (67 LE), 2400 fordulat/perc. A kompakt gép 6200 mm maximális ásási szélességre, 3800 mm maximális ásási mélységre képes 7,8 fordulat / percnél. A legnagyobb utazási sebessége közúton 30 km/h.

 

 

A gépek teljesítményéről Kirk a következőt mondta: „Nem mondhatok rosszat az R55W-9A képességeiről. Egy iskolai parkoló bővítésénél és a fő vízelvezető rendszerük megújításánál használtuk a gépet és ragyogó volt, kitűnő mindenben, amit kértünk tőle. Ha nem lett volna ez a gép, a munka sokkal nehezebb lett volna. Nem károsodtak a járdák, a burkolt felületek, a füves területek, de megvolt a szükséges sebesség és erő, ami az anyagok kezeléséhez kellett. Fenomenális, könnyen kezelhető, dráma nélkül!

Már sokféle munka során használtuk ezt a gépet, kertek tereprendezesétől kezdve házalapok ásásig, illetve rakodásnál, és ez mindennel megbirkózik. Egy másik bónusz az, hogy az idő legnagyobb részében saját erővel, az úton megy a helyszínekre.

Kirk kedvencei a gépen a kiváló ásási- és emelőerő, a takarékos üzemanyagfogyasztás, a nagyszerű láthatóság, a zárható rekesz a lépcsőn, illetve az egyszerű karbantartás. „Igazán élvezem az R55W-9A típust, mert annyira sokoldalú!” – összegezte az elégedett tulajdonos.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Képek: cpnonline.co.uk

Forrás: HCEE / Hyundai

 

 

„Szuperbiztonságos” gép útépítéshez és karbantartáshoz

 

A Plantforce Rental építőipari gépek bérbeadásával foglalkozó brit cég nemrégiben a 93 Hyundai gépből álló flottájához egy újabbat adott, amelyet a piaci igényekre reflektálva modern biztonsági megoldásokkal szerelt fel. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek