„Szuperbiztonságos” gép útépítéshez és karbantartáshoz

„Szuperbiztonságos” gép útépítéshez és karbantartáshoz

A Plantforce Rental építőipari gépek bérbeadásával foglalkozó brit cég nemrégiben a 93 Hyundai gépből álló flottájához egy újabbat adott, amelyet a piaci igényekre reflektálva modern biztonsági megoldásokkal szerelt fel.

A Plantforce Rental egy vezető építőipari gépkölcsönző cég az Egyesült Királyságban, székhelye Somersetben található, de további bázisokkal rendelkezik az ország délnyugati és midlandi régióiban. A vállalatnak 93 Hyundai gépe van, amelyek 6 és 52 tonna közöttiek, beleértve a derékcsuklós homlokrakodókat, a lánctalpas és kerekes kotrógépeket is. A Plantforce nemrégiben újabb Hyundai gépet adott hozzá a flottájához, egy HW160 kerekes kotrót, amely a legkorszerűbb biztonsági technológiával van felszerelve.

 

 

A Plantforce a közelmúltban megrendezett konferencia után kapott kedvet egy új, „szuperbiztonságos” géphez, amely rendezvényen az autópályák, autóutak és azok építésével, karbantartásával, javításával foglalkozó szervezetek és vállalatok képviselői vettek részt. A konferencián tárgyalt témák egyike az volt, hogyan minimalizálhatnák az üzemeltetők a veszélyeket. Különösen azokban a helyzetekben, amikor a dolgozók egyedül, éjszaka látnak el karbantartási feladatokat, illetve amikor ideiglenes vagy tartós útlezárásokra van szükség, hogy a gépek dolgozzanak.

A Plantforce Rentals operatív igazgatója, Sam Mercer elmondta: „A Plantforce kiváló munkakapcsolatban van számos olyan vállalkozóval, aki ilyen típusú munkakörnyezetben dolgozik. Mi is a technológia és az innováció élvonalába tartozunk az általunk üzemeltetett és a megrendelők által működtetett gépek bérlésében. Úgy éreztük, ideális helyen vagyunk ahhoz, hogy beszálljunk az innovációs projektbe és dolgozni kezdjünk a technológia vezérelte jövőn.

Tárgyalásokat folytattak a Plantforce marketingmenedzserével, Dale Hawkins-szel, aki szimulációs bajnokságot szervezett a cégnél azért, hogy együtt fogalmazzák meg az „egyedül dolgozó” ember számára a megoldást.

Dale azt mondta: „A biztonság és a hatékonyság kulcsfontosságú tényező az Egyesült Királyságban a szerződéskötéseknél, ezért az „egyedül dolgozó” embert szem előtt tartva fejlesztettük ki ezt a Hyundai gépet. Ez megoldást kínál az autópályákon, autóutakon és a civil szektorokban – főként az éjszakai műszakban dolgozóknak – történő munkavégzésre.

Dale így folytatta: „Bár külsőre a gép egy normál Hyundai kerekes kotrónak tűnhet, de felruháztuk az új technológiával, amelynek az a célja, hogy csökkentse a munkaterületen az emberek számát, ami nemcsak a biztonságot szolgálja, hanem csökkenti a költségeket, felgyorsítja a munkavégzés idejét az olyan munkahelyeken, ahol kevés gép van.

 

 

A Hyundai HW160 átalakulása az Engcon tiltrotator rendszer (a kanálszár és a kanál közötti „csukló”, amely lehetővé teszi a kanál 360 fokos szögben körbe és +/-45 fokos szögben oldalra történő elmozdítását) telepítésével és egy korszerű, kéttengelyes billenőkocsi beszerzésével vette kezdetét.

Telepítették a Prolec magasság- és billenés szabályozó rendszert, amelyhez kombinált mérőrendszer beépítését is kérték, hogy megakadályozzák a gép felborulását túrterhelés esetén. A Prolec rendszer szabályozza a gép mozgását felsővezetékek mellett, lakóövezetekben történő munkák során.

A Hyundait felszerelték a Trimble Earthworks GPS-rendszerrel, amely a talajpenetrációs radar segítségével 3D-s térképet ad a helyszínről. Ez a rendszer csökkenti a nagyobb személyzet szükségességét, mert elvégzi a földmérő munkáját.

A kerekes kotróra 7 égős FHOSS zónavilágítás is került, amely a fókuszált, vörös fénysugarakkal kijelöli a munkaterületet, így figyelmezteti az embereket arra, hogy veszélyes zónába léptek.

A Hyundai Site Zone közelség figyelmeztető rendszere jelzi a gépkezelőnek, ha valaki belép a gép munkasugarába. Ezeket a biztonsági funkciókat magas láthatósági fokozattal rendelkező mintázat és festés mutatja.

A kerekes kotrógép és a pótkocsi kombinációja viszonylag új koncepció az Egyesült Királyságban, általában csak tulajdonos-gépkezelő vagy fővállalkozó alkalmazza, a bérleti piacon nem jellemző, így a Plantforce megoldása egyedülálló és a vállalat nagy sikert remél a gépkapcsolattal, illetve a magasz szintű biztonsági funkcióival.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Kép: khl.com

Forrás: Hyundai / HCEE

 

Kapcsolódó cikk:

 

Eladták az első Hyundai HX900 L típust Európában

 

A Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE) forgalmazója a Taylor & Braithwaite – melynek székhelye az Egyesült Királyságban, Cumbriában található – eladta első HX900 L lánctalpas kotrógépét a piacvezető, óriások bontására szakosodott ABLE UK-nek. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek