Új Fendt 700 Vario

Új Fendt 700 Vario

A Fendt 700 Vario évek óta a márka legnépszerűbb terméke, Európában és világszerte. Vevői értékelik az általános koncepciót, a Fendt elismert csúcstechnikáját, és a felhasználási lehetőségeket szántóföldön, mezőn, közúton.

Sokoldalúságát kiegészítők növelik, mint a mellső ISOBUS-csatlakozó és egy hatutas multi-csatlakozó a homlokrakodó harmadik szelepéhez.

A FendtONE az új, integrált Fendt-platform, mind a traktorban, mind az irodában vagy bárhol, mobileszközökön működik. A Fendt első gyártóként köti össze vele a terminálvezérelt traktor működését irodai munkákkal, mint a feladattervezés és ellenőrzés. A traktorterminálon és az online-kijelzőn megjelenő, egységes, következetes nézeten könnyen kiismerheti magát az ember.

A FendtONE platformon minden felhasználó megtalálhatja a számára fontos alkalmazásokat, amelyek funkciója bővíthető. Támogat a munkafolyamatok optimalizálásában, a géphasználatban és a megfelelésben a dokumentációra vonatkozó jogszabályi előírásoknak, felkészít a jövő követelményeire.

 

 

Fendt Task Manager. Munkafeladatok, mint például „permetezés több hatóanyaggal egy táblán”, egyszerűen és gyorsan létrehozhatók. Ehhez először ki kell választani a munkafeladatot, majd hozzárendelni a traktort és a munkagépet, a gépkezelőt és a területet, amelyen dolgozni kell. A növényvédőszereket a következő lépésben kell megadni. A feladathoz – létrehozása és mentése után – más alkalmazások is hozzáférhetnek. Az ezt követő feladatkiértékelés jelentősen csökkenti a jogi dokumentáció követelményeinek teljesítéséhez szükséges munkaterhelést.

A Fendt Guide Sync szinkronizálja valamennyi regisztrált gépen az összes mezőhatárt, nyomvonalat, vagy az akadályokat a táblákon. Ezekkel az adatokkal optimálisan kihasználhatók a területek, és akár különböző gyártmányú gépekkel, azonos területhatárok és azonos nyomvonalak mentén megművelhetők. A flottán belüli szinkronizálás csökkenti az egész géppark fogyasztását, mivel összehangolt a gépek munkája, és ezáltal hatékonyabb a területek megmunkálása.

 

 

A Fendt 700 Vario új működési filozófiájának megalkotói az intuitív és egyéni működtethetőségre, valamint az ergonómiára összpontosítottak. Az új multifunkciós joystick további funkcióival és a keresztkapcsoló-kar ergonómiai optimalizálásával kevesebb fogásváltás kell a munkaeszközök működtetéséhez.

A nyomógombok funkcióhoz rendelését az egyéni műveletkezelő (Individual Operation Manager – IOM) vezérli. Jól átgondolt színkód segít gyorsan megtanulni a traktor kezelését, és elkerülni az üzemeltetői hibákat. Az egyes funkciókat csoportokba osztották, egy-egy hozzárendelt színnel. A nyomógombok színe azonnal mutatja, ha átprogramozták.

Hasonlóan a Fendt 300-hoz, ebbe a szériába is három terminál és igény esetén infotaintment-csomag került a jövőben.

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2019. 06. szám – AgrárgépShow 2020 különszám

 

 

Megérkezett az év traktorja: Fendt 942 Vario

 

Teljesen megújult a Fendt zászlóshajójának számító 900-as széria. A legfrissebb fejlesztésű MAN motorok mellett új a „Fendt Life Cab” fülke. Nézzük, mit érdemes tudni az AGRITECHNICA kiállításon az év traktorjának választott Fendt 942 Varióról! >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek