Új „csomagolásban” Camilla Hyundai gépe

Új „csomagolásban” Camilla Hyundai gépe

Az első riport a finn, földmunkákkal foglalkozó Camilla Kuivalainen-ről 2015-ben jelent meg. Az eltelt idő alatt folytatta vállalkozását, egyre több gépet szerzett be és felvette első, teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóját.

Camilla 18 éves volt, amikor a lószövetségnél végzett munkáját kotrógépek üzemeltetésére cserélte. A hölgy 2007-ben még nem is tudta mi az a kotrógép, de idővel gyakorlatra tett szert és 2009-ben gépkezelő lett. 2011-ben döntött úgy, hogy saját vállalkozást hoz létre (KuCa Kaivaa Oy), eleinte csak részmunkaidőben dolgozott, mert még más cégeknél is foglalkoztatták. Végül 2013-ben döntött úgy, hogy teljes munkaidőt vállal. A hosszú finn téli hónapokban a kotrógéppel végzett munkákból kevesebb akad, így Camilla gyakran másoknak fuvarozott, de nem sokkal később megvette első, saját 2008-as Scania teherautóját, így már szállítást is vállal.

 

Az egyedi design-t kapott Hyundai kotró

 

Finnországban, csak úgy, mint egész Skandináviában sok nő található a gépkezelők között, de kevés olyan van köztük, aki saját vállalkozásba kezd. Camilla úttörő és ezt tiszteletet érdemel. Így nyilatkozott a 2015-ös riportban: „Az a tény, hogy nő vagyok egy hagyományosan férfias szakmában, kétféle érdeklődést vált ki: mennyire jó vagyok vagy milyen rossz vagyok! Néhány idősebb ember ok nélkül bókokat mond. Egyesek nyilvánvalóan azt gondolják nem tudom megoldani a feladatokat, de a legtöbb esetben minden rendben van.” Majd hozzáteszi: „Úgy tűnik sokakat érdekel, mit csinálok és néha megnéznek az emberek. Néha tanácsot kapok, annak ellenére, hogy nem igazán volt rá szükségem, de mindannyian szembesülünk ezekkel a problémákkal. A lényeg az, hogy a nap végén is szeretem a munkám és nem változtatnék semmin.

 

Camilla Kuivalainen saját naptárt is készített, amely ITT tekinthető/vásárolható meg

 

A női gépkezelő és vállalkozó neve azóta az üzleti életben ismertté vált képességei és elkötelezettsége révén és egy másik gép tulajdonosává/kezelőjévé vált az interneten keresztül. A közelmúltban újabb gépet adott a flottájához, amely egy jól karbantartott, használt Hyundai R 145LCR kompakt, hidraulikus kotrógép, és ez az első gépe a koreai gyártótól. Camilla egy darabig eredeti festéssel használta a gépet, majd fekete „csomagolásba öltöztette” és ellátta saját logójával, valamint a KuCa Kaivaa Oy felirattal. A gép új külseje lenyűgözően fest!

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: earthmoversmagazine.co.uk

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek