Trimble hozammérő rendszer – A helyspecifikus gazdálkodás elengedhetetlen eleme

Trimble hozammérő rendszer – A helyspecifikus gazdálkodás elengedhetetlen eleme

A helyspecifikus gazdálkodás legelső és legfontosabb lépése tábláink termőképességének és a táblán belüli hozamkülönbségek felmérése. A Trimble hozammérő rendszere alkalmas a hozam és a szemnedvesség folyamatos mérésére.

Az univerzális szenzor kialakításának köszönhetően számos kombájntípusra könnyedén felszerelhető.

A szemtermés mennyiségét optikai szenzor segítségével méri. Az elevátorban elhelyezett jeladó-jelfogó pár közötti infravörös jel útját az elhaladó szemhalmaz megszakítja – minél több, annál hosszabb időre. Ezt az időtartamot mérve, a hektoliter súlyt és a szemnedvességet figyelembe véve a szemtermés súlya meghatározható. Mivel a betakarító gép dőlésével a szemhalom formája torzul, a rendszer a gép dőlését is méri és a súly meghatározást ezzel korrigálja.

A hozammérő rendszer része a szemnedvesség mérő szenzor is, amely az elektromos vezetőképesség elvén méri a szemek nedvességtartalmát. De lehetőség van néhány gyári nedvességmérő szenzor használatára is, így pl. a CLAAS kombájnok Quantimeteréhez is tud kapcsolódni a rendszer.

 

Hozamtérkép

Szemnedvesség térkép

 

A pontos mérés elengedhetetlen feltétele a nedvesség mérő szenzorok műszakonkénti tisztítása.

Több betakarítógép dolgozik egy táblán? A Trimble erre is megoldást tud nyújtani!

A gépek közötti közvetlen adatszinkronizálás (Vehicle Sync) lehetővé teszi az egymás közelében dolgozó gépek között a közvetlen adatcserét! Ha a gépek megosztják egymás közt, hogy melyik hol vágta már le a terményt, a rendszerek mindenhol pontosan fogják meghatározni a területet, a tényleges munkaszélesség alapján.

 

A hozammérésről bővebb információkat honlapunkon olvashat. A hozammérésből származó előnyök kihasználása szinte nélkülözhetetlen a hatékonyság növelésében, kollégáink ennek apropójából dolgozták ki az éppen futó akciónkat.

 

Kétféle csomagot dolgoztunk ki:

 

Az egyik, amelyben a már meglévő Trimble TMX2050 monitorral rendelkező partnereink számára nyújtunk egy kedvezményes lehetőséget a hozammérésre.

Ebben az esetben a rendszer tartalmaz:

  • hozammérő szenzorokat
  • szükséges feloldásokat

Kedvezményes ár: 1.350.000,- Ft + ÁFA (bruttó 1.714.500,- Ft)

 

Természetesen gondoltunk azokra a gazdálkodókra is, akik még nem rendelkeznek a hozamméréshez szükséges semmilyen eszközzel, azaz teljesen új felhasználók.

Számukra kínáljuk az alábbi csomagunkat:

  • Trimble TMX 2050-es monitor
  • hozammérő szenzorok
  • szükséges feloldások

Kedvezményes ár: 2.250.000,- Ft + ÁFA (bruttó 2.857.500,- Ft)

 

Az ár induló ár, amely a gyári nedvességmérő szenzor használata esetén értendő. Az árak a beszerelés díját nem tartalmazzák!

Az akció bővebb részleteiről, a Trimble eszközökről és szolgáltatásokról, precíziós gazdálkodással kapcsolatos kérdéseivel keresse a precíziós gazdálkodási értékesítő kollégáinkat!

Az akció érvényessége: 2019. május 31.

 

Trimble TMX 2050

Szemnedvességmérő

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek