Tovább erősödik a Grégoire Besson

Tovább erősödik a Grégoire Besson

Termékekről lehet szépeket írni, jó képet festeni, ám a sikeresség igazi fokmérője a növekedés, aminek egyik megnyilvánulása, ha bővül egy márka portfóliója. A Grégoire Besson jó példát mutat erre.

GB Csoport a számok nyelvén

A GB hitvallása, hogy a XXI. századi élelmiszerellátás hosszú távon csak hatékony talajelőkészítéssel oldható meg. Ennek megfelelő eszközöket tervez és gyárt a GB Csoport, a talajművelő eszközök teljes palettáját állítva elő. Az ekék továbbra is a megszokott piros színben és minőségben, Grégoire Besson néven érhetők el a piacon.

• 5 gyár

• 10 leányvállalat

• lazítók, ekék, tárcsák, magágyelőkészítő-eszközök, 50-600 lóerő teljesítményig

 

 

Megújult portfólió, újfajta szemléletmód, átszervezett, széles termékkínálat.

• A hazánkban jól ismert GB Line Prima függesztett ekék családneve PRIMA 40 lesz

• Az erősített „R” függesztett eke neve ezentúl ROVER. Ide tartozik az RB6, RWB6, RB8, RWB8.

• Az SP típusjelzésű félig-függesztett széria tagjai a VOYAGER-ek.

A Grégoire Besson továbbra is azt tartja fő célkitűzésének, hogy segítse a hatékonyabb és fenntarthatóbb termelést. Sokan és sokféleképpen látják a mezőgazdaság jövőjét, termékei már nem csupán élelmet adnak, hanem számos más terület alapanyagait is, gondoljunk csak a kukorica sokrétű felhasználására.

„Tudatában vagyunk a kihívásoknak, amelyekkel az elkövetkező évtizedekben szembe kell néznie az emberiségnek, és mélyen meg vagyunk győződve, hogy ezek intelligensebb, hatékonyabb és fenntarthatóbb talajelőkészítéssel kezelhetők. Gyárainkban és odakinn a szántóföldön mindig szem előtt tartjuk a talaj termékenységének javítását, és igyekszünk segíteni a gazdáknak, hogy 2050-ig kilenc milliárd ember élelmét biztosíthassák!” – Patrick Besson, GB csoport elnök-tulajdonos.

 

 

A legújabb R6 fejlesztés, már ROVER 60 néven

A korábban is népszerű RB47 sorozatot váltotta fel a Grégoire Bessontól megszokottan erős, robusztus felépítésű, immár Rover 60 nevű eke, amely a magyar piacon is elérhető. Szabadalmaztatott vonószerkezetének (kos) köszönhetően könnyű váltani munka és szállítási helyzet között, anélkül hogy az erőgép harmadik ponti bekötését levennék az ekéről. A 140*140-es vázszelvény 20 milliméterrel nagyobb, mint az RB47-é volt. Nevében a „B” betű továbbra is nyírócsapos ekefej-biztosítást jelent. Ekét beállítani mindig egyszerűnek tűnik, de nemcsak jó szem, hanem szaktudás és tapasztalat is kell hozzá, hogy stimmeljen a munkaszélesség, az első ekefej fogása, illetve a váz hossz- és keresztirányú vízszintessége.

 

 

A ROVER 60 műszaki megoldásának köszönhetően sokkal egyszerűbben és gyorsabban állítható az ekefejek fogásszélessége. A forradalmian új fogásszélesség-állításhoz egyszerűbb fővázszögállítás társul. A ROVER 60 felszerelhető szabadalmaztatott hidraulikus hárompont-csillapítással, amely munka közben és a táblavégi fordulókban egyaránt biztosítja az erőgép és a munkagép jó kapcsolatát. A választható opciók között szerepel a munkaszélesség, a munkamélység, a főváz-keresztirány és a vázbehúzás hidraulikus állítása.

Utóbbi alaptartozék a négyvasú kiviteltől felfelé, de felszerelhető beforgató-lemez, kukorica-előhántó és szántás-elmunkáló henger is. A főváz 140x140x10-es, 100 vagy akár 110 centiméteres ekefej-kiosztással, 80 centis hasmagassággal. Bármilyen talajtípuson használható, köves talajokon hidraulikus ekefej-biztosítás ajánlott. Elődjéhez képest a Grégoire Besson nevéhez fűződő szabadalmaztatott speciálisan hajlított ekeszárak könnyebb vontatást tesznek lehetővé. A ROVER 60 ideális 140-200 lóerő teljesítményű erőgépekhez.

 

További információt a Grégoire Besson gépekről területileg illetékes kollégáinktól kaphat!

 

Szöveg: Lisz Péter, termékmenedzser

Kép: Grégoire Besson

Forrás: AXIÁL Híradó AgrárgépShow 2019 különszám

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek