Több mint 120 diák látogatta meg az AXIÁL központi telephelyét

Több mint 120 diák látogatta meg az AXIÁL központi telephelyét

Hozzávetőleg 120 fő: 6., 7. és 8. osztályos diák érkezett az AXIÁL Kft. bajai telephelyére tegnap, hogy megismerjék a mezőgazdasági gépész, mezőgazdasági gépésztechnikus szakmákat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara őszi pályaorientációs programjának keretében belül, a Déli ASZC Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Sportiskola nyílt napjához kapcsolódóan hozzávetőleg 120 fő: 6., 7. és 8. osztályos diák érkezett az AXIÁL Kft. bajai telephelyére ma, hogy megismerjék a mezőgazdasági gépész, mezőgazdasági gépésztechnikus szakmákat.

A programra a Kunfehértói Általános Iskolából, a jánoshalmi Szent Anna Katolikus Általános Iskolából, a bácsbokodi Bácskai Általános Iskolából, a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskola és Óvodából, a Garai Nemzetiségi Általános Iskolából, a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskolából jöttek látogatók, de a nyílt nap keretében szegedi és vaskúti intézményekből érkező diákok is érkeztek a bajai telephelyre. A több csoportra osztott tanulókat Büksi János szervezetfejlesztési igazgató és Umenhoffer Péter marketingigazgató vezette körbe a telephelyen, kérdésükre több diák is jelezte, hogy az agráriumban képzelik el a jövőjüket.

Szintén ma 10 fő Mókuscsoportos óvodás a Bajai Óvodaigazgatóság Petőfi utcai Tagóvodájából is megnézte az AXIÁL telephelyén található nagy gépeket, a kicsik óvó tekintetek közepette nagy örömmel ültek be a gépekbe. Umenhoffer Péter marketingigazgató elmondta, fontos, hogy egészen kis kortól találkozzanak a gyerekek a mezőgazdasággal, pozitív élményeket szerezzenek a területtel kapcsolatban, mert ezek a későbbiekben is meghatározók lehetnek számukra a pályaválasztás során. Majd hozzátette, úgy látja, a különböző korosztályú gyerekek érdeklődése megvan a mezőgazdaság iránt, de meg kell reformálni, hogyan szólítjuk meg őket, hogy fenn is tarthassuk ezt az érdeklődést.

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser, Axiál Kft.

Fotók: Kürti Ivett, marketingmenedzser, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek