Teljes rugózás két modellben? Igen!

Teljes rugózás két modellben? Igen!

Idéntől elérhető az AXION 960 TERRA TRAC és a 930 TERRA TRAC. A prototípus 2017-es Agritechnica szakkiállításon mutatkozott be, és most a CLAAS piacra dobja egyetlen teljesen rugózott fél-gumihevederes járószerkezetű traktorját.

AXION 900 TERRA TRAC – Az egyetlen teljesen rugózott fél-gumihevederes traktor

Az AXION 960 TERRA TRAC (445 lóerő/327 kW) és az AXION 930 TERRA TRAC (355 lóerő/261 kW) modellekkel a CLAAS bemutatja első teljesen rugózott, fél-gumihevederes traktorjait. Kiemelkedő újítás a rugózott TERRA TRAC hajtás. Ez a megoldás a CLAAS kombájnokról már több, mint húsz éve ismert technikán alapul. A fél-gumihevederes koncepció a TERRA TRAC-kal rendkívül sokoldalú. A gép nagy vonóereje teljesen független marad az időjárási, vagy domborzati viszonyoktól. A vontatott és függesztett eszközök csekély munkasebességnél is nagy vonóteljesítménnyel használhatók.

A rugózott járószerkezetnek, első hídnak és fülkének köszönhetően az AXION 900 TERRA TRAC a hevederes traktorok vonóerejét és talajkímélését kínálja a hagyományos traktorok kényelmével. A TERRA TRAC futómű egyenként rugózott kerekei mindig maximális felfekvő felületen fogják a talajt.

Az AXION 900 TERRA TRAC kényelmes és hatékony közúton és szántóföldön is, maximális haladási sebessége 40 km/óra.

 

 

A járószerkezet integrációja kormányrásegítéssel

Az AXION TT hátsó hídját megváltoztatták, hagyományos kerékfelfogatás helyett speciális pontokkal, hogy illeszkedjen a TERRA TRAC hajtáshoz. A magassági különbséget ezáltal áthidalták, és 23 fokos elfordulási lehetőséget engedélyeznek, megóvva a hajtás kardánjait. Egyben nehéz vontatási munkákhoz is optimalizálták a TERRA TRAC járószerkezetet. Nagy nyomaték átadására megerősítették a hajtóművet a járószerkezet belsejében, és megnövelték a hajtókerék átmérőjét. A hajtókerék körmei biztosítják az erő teljes mértékű átadását, és jó az öntisztító hatásuk is. Intelligens vezérléssel hevedereken is lehet szűken fordulva manőverezni.

 

 

Négyféle hevederszélesség, három méteres külső szélesség alatt

Mind a négy hevederszélességet az AXION TERRA TRAC-hoz tervezték: 18˝ (457 mm), 25˝ (635 mm), 29˝ (735 mm), valamint 35˝ (890 mm). Mindegyikkel három méteres szélességen belül marad a traktor. Az AXION TT üzemi tömege 16,5 tonna, 22 tonna megengedett össztömegéből 5,5 lehet a hasznos teher.

A TERRA TRAC hajtással 120 mm-es tartományban szintbe lehet állítani a traktort, egyszerűen a CEBIS-ről, például a munkaeszköz vontatási pontjához. A TERRA TRAC hajtás integrálása mellett a CLAAS ügyelt a dizájnra, illetve az üzemanyagtartály méretére is. Jelenleg 860 literes a tank, ami hosszú munkanapokra elegendő.

 

További információért keresse munkatársainkat!

 

Szöveg: Steinhauser Gábor, termékmenedzser

Képek: CLAAS

 

 

CLAAS TELEMATICS frissítések, melyek megkönnyítik a dokumentálási folyamatokat

 

A CLAAS által kínált TELEMATICS rendszerrel most már nemcsak a gép állapotának és beállításainak gyors áttekintését nyújtja valós időben, hanem kényelmes megoldást kínál a szántóföldi és betakarítási munkálatok megbízható dokumentálására is. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek