Piaci rést tölt ki az új Hyundai kotró

Piaci rést tölt ki az új Hyundai kotró

A 13 tonnás HX130 LCR lánctalpas kotró a Hyundai HX sorozatának legújabb kompakt méretű gépe. A gépcsalád 2015-ben debütált, az újonnan megjelenő típus a széria 15. modellje és 3. kompakt méretű kotrója.


Rövidebb géphossz és jobb manőverezhetőség jellemzi, a hátsó rész kisebb kilengése miatt könnyebb vele zárt területen dolgozni, mint a széria többi modelljével, mindezt a teljesítmény feláldozása nélkül teheti a kezelő. A HX130 LCR ideális választás közúti munkáknál, vasútvonalaknál, hidaknál, illetve városi környezetben történő munkavégzésnél.

 


A HX130 LCR elérhető sztenderd konfigurációban (a képen) és LCRD változatban is. A kotrógépet egy 55 kW-os Perkins 854F típusú Stage IIIB kompatibilis dízelmotor hajtja dízel részecskeszűrővel. Nincs SCR, nincs AdBlue. A sztenderd üzemi súly 12.930 kg, az LCRD esetében pedig 13.560 kg. A maximális ásási mélység 5,57 méter és az ásási elérés pedig 8.22 méter. A kanál ásóereje 10,369 kgf. A sztenderd kanál kapacitása 0,59 m3, szélessége 1,030 mm.

 


A sztenderd funkciók közé tartozik a 8 hüvelykes (203 mm) átmérőjű interaktív, állítható érintőképernyős monitor. Az opciók közé tartozik a Hyundai AAVM (All-Around View Monitoring) kamera rendszer, amely 360 fokos virtuális működési nézetet biztosít intelligens mozgó objektum észleléssel (Intelligent Moving Object Detection).

 


A hidraulikus rendszer tartalmazza a Boom Float módot a jobb fokozatvezérlésért, a Fine Swing mód jobb terhelésszabályozást tesz lehetővé a fordulásnál és akár 13%-kal gyorsabb a kör sebessége, mint a korábbi modelleknél, mondja a Hyundai.


A HX130 LCR esetében az intelligens teljesítményszabályozó rendszer (Intelligent Power Control röviden IPC) a munkakörnyezettől függően szabályozza a motor fordulatszámát, valamint az Eco Breaker móddal könnyedén szabályozható a szivattyúáram és javítható az üzemanyag-fogyasztás is, amikor tartozékokkal dolgozik a gép.

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Forrás és kép: Theconstructionindex.co.uk, Hyundai.eu
 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek