Pályaválasztás előtt az AXIÁL-nál

Pályaválasztás előtt az AXIÁL-nál

Az ősz beköszöntével egyre több iskola keresi meg cégünket, hogy diákjaiknak bemutathassák napjaink mezőgazdaságát és munkaköreit. Így történt ez ma is, amikor a császártöltési iskola pályaválasztás előtt álló 7. osztályos tanulói látogattak el hozzánk.

A 25 fős csoport ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser vezetésével vágott neki bajai telephelyünk megismerésének. Tapasztalt túravezetőnk bemutatta az egyes üzletágakat és munkakörnyezetüket, így a látogatók benéztek a szervizműhelyekbe, látták a bemutatóteret, a tesztelő csarnokokat, a szabadtéri gép- és alkatrészraktárat, bejárták a használtgép területét, körbenéztek a logisztikai központban.

A rövid túra során bemutatásra kerültek az egyes munkakörök is, mint például a szervizszerelő pozíció, melyhez agrárgépész végzettség szükséges és ezt a képzést több környező iskola indítja is, akiktől gyakornokokat is fogad vállalatunk. Továbbá a túravezető arra is kitért, hogy számos női kollégája van a cégnek, így a lányok is bátran gondolkozzanak a mezőgazdaság által kínált lehetőségekben.

 

 

A körbevezetés végén Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője is mondott néhány szót az utánpótlásnevelésről. Elmondta, hogy a cég különböző telephelyein rengeteg szakiskolai és egyetemista gyakornokot fogadunk, akik közül sokan – tanulmányaik végeztével – az AXIÁL munkavállalóivá válnak.

Cégünkhöz további diákcsoportok látogatnak el a napokban, hiszen most zajlik Baja és térségének Pályaválasztási Napok elnevezésű rendezvénye, melyet a Petőfi-szigeten, a Turisztikai központban tartanak. Az épület előtt található egy Fendt traktor is, mely már messziről felhívja az érdeklődők figyelmét a rendezvényre.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

 

 

Határon túlról - Határtalanul!

 

Ma délután Kézdivásárhelyről érkezett egy iskolás csoport a bajai telephelyünkre, hogy megismerjék cégünket és tevékenységünket. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek