Határon túlról - Határtalanul!

Határon túlról - Határtalanul!

Ma délután Kézdivásárhelyről érkezett egy iskolás csoport a bajai telephelyünkre, hogy megismerjék cégünket és tevékenységünket.

 

A kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum diákjait láttuk vendégül a mai napon, akik a Határtalanul! program Együttműködés középiskolák között pályázat keretében látogattak el Magyarországra. Házigazdájuk, a programok szervezője a jánoshalmi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, ahol a szervezők figyelembe vették a diákok kéréseit is, és így jutottak el hozzánk. Büszkék vagyunk rá, hogy vendégeink ragaszkodtak telephelyünk megtekintéséhez.

 

Összesen 40 tanuló és 4 kísérőtanár vett részt a programon, amelynek keretében bemutattuk, mivel foglalkozunk, Karagity István kollégánkkal bejárták a telephelyet, és a kis túra alatt folyamatosan válaszoltunk az érdeklődő kérdésekre. A tanulók 15-19 évesek, mezőgazdasági gépszerelőnek és autószerelőnek tanulnak.

 

 

Az utazás során több szakmai programon vehetnek részt, a jánoshalmi szervezőknek köszönhetően. Ellátogattak több mezőgazdasági vonatkozású céghez, illetve a holnapi nap folyamán a keceli Haditechnikai Park, azaz a Pintér Művek lesz a célpontjuk.  Természetesen nem csak az ismeretek, tapasztalatok szerzéséről szól ez a pár nap, esténként szabad foglalkozás is jut a diákoknak.

 

 

A pályázat keretén belül a jánoshalmi szakközépiskola is részt fog venni hasonló utazáson: ezt a tavaszra tervezik, ahol az ottani iskolát és a gyakorló helyeket tekinthetik meg a résztvevők.

Telephelyünk körbejárása során számos információt kaptunk a kézdivásárhelyi oktatásról, a pályázati programról, amely lehetővé tette a mostani utazást, és büszkén mutatták meg részünkre a közös terméküket, a kulcstartót, amelyet mi más inspirálhatott volna, mint Apor Péter, a Líceum névadója.

 

 

Köszönjük a látogatást, reméljük, sok hasznos ismerettel gazdagodtak a diákok! További kellemes időtöltést, jó tanulást kívánunk!

 

Szöveg: Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzser

Kép: Fekete Gábor és Baranyiné Hutai Anikó, marketingkommunikációs menedzserek

Elérhető

Kapcsolódó cikkek