Okosabb, erősebb, szebb!

Okosabb, erősebb, szebb!

A 2020-as év során megjelent három új széria a Fendt 200 Vario, a Fendt 200 VFP speciális keskeny nyomtávú és a Fendt 300 Vario (Gen4), melyek igazi újdonságot jelentenek.

 

Mindhárom szériába beépítésre került egy új motorvezérlő szoftver (Fendt DynamicPerformance), mely kb. 10 LE többletteljesítményt kínál akkor, amikor arra szükség van. Ez az új rendszerben – ellentétben a közismert Boost-teljesítménynöveléssel –a traktor álló helyzetében éppúgy rendelkezésre áll, mint szállítás vagy szántás közben, amikor nincs szükség a TLT-re.

A három széria vezetőfülkéjében - kicsit eltérő módon ugyan, de bekerült a FendtONE kezelőrendszer, amely az új kezelőelemek (pl. multifunkcionális joystick, 3L-joystick, navigációs joystick, 1 ill. 2 darab 12”-os terminál) mellett az áthelyezhető kezelőelemekkel igazi újdonság a traktor és munkagéppiacon is.

 

Fendt 200 VFP Vario

 

E megújult szériák alkalmasakká váltak a SMART Farming megoldások teljeskörű használatára ilyen kis méretekben. Az automata kormányzás mellett a munkaszélesség-szakaszolás és a pozíciófüggő pl. permetlé-kijuttatás szintén megoldható e gépekkel. A fordulóautomatika és a Contour Assistant ugyancsak elérhető. A FendtONE kezelőfelülettel teljes mértékben alkalmassá váltak e traktorok a gép-iroda közötti adatcserére, így az elvégzendő vagy elvégzett munka teljes dokumentálásának nincs akadálya.

Valamennyi Fendt 200-as széria elektromos vezérlő szelepekkel rendelkezik a jövőben, ily módon a körönkénti térfogatáram pontosan szabályozható és az időzítő funkciók könnyen kiválaszthatók. Opcionálisan elérhető a terhelésszabályzott mellső emelőmű, így a talajnyomás a terminálon keresztül fokozatmentesen állítható, ami biztosítja az optimális talajkövetést, és pl. csökkenti a takarmány szennyeződését, ha pl. egyenetlen terepen kaszál a gép.

A sofőr „hűtőszekrényben” tárolhat italokat és az ételeket. Téli munkák során a kifinomult fűtési rendszer lábtérfűtéssel és tíz légbefúvó nyílással a lábtérben, a kormánytornyon és a fülke tetején növeli a munkavégzés kényelmét.

 

Fendt 300 Vario Gen4

 

A „VF” traktorok vezetőfülkéjének levegőminősége a beépített új szűrőrendszerrel alkalmassá vált a por és vegyszerek gőzeinek kiszűrésére, majd a permetezés befejeztével terminálon keresztül e szűrési szint visszaállítható „normál” üzemre bármiféle szűrőbetét manuális cseréje nélkül.

A Fendt 200 VFP Vario teljes értékű munkagép-felszerelési “tereket” kínál a traktor elején, hátulján, valamint a két tengely között középen - mindkét oldalon - a felszerelt munkagépek számára.

A Fendt 314 Vario-ból ismert információs és szórakoztató csomag, telefon kihangosítóval ellátott 4.1-es hangrendszerrel és mélynyomóval külön rendelhető a Profi és a Profi + felszereltségi szintek esetén.

E szériák bevezető áron már elérhetők Magyarországon is. A Fendt 200 VFP széria típusai legkorábban júliustól szállíthatók, de szüretre bizonyára minden gazda az új bora mellett e kiváló - Nyugat-Európában a borászok és gyümölcstermelők körében piacvezető – traktornak is örülhet, amennyiben időben megrendeli. A Fendt 300 Vario (Gen4) új széria bemutató traktorai már járják az országot. Próbálja ki mert megéri!

 

A Fendt traktorokról további információt területileg illetékes gépértékesítő munkatársainktól kaphat, keresse őket bizalommal!

 

Forrás, kép: Kresz Gábor, Fendt-referens

Elérhető

Kapcsolódó cikkek