Nehézgép-szerelő versenyszám nyertese a SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutatón

Nehézgép-szerelő versenyszám nyertese a SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutatón

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került megrendezésre az V. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató 2018. április 23-25-e között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.

Az eredményes szereplés mellett fontos cél a versenyek előkészítse során, a versenyeken tapasztaltak beépítése a magyar szakképzési rendszerbe.


A 2018. április 23-25-én megrendezendő SkillsHungary Nemzeti Döntőn idén első ízben indulhattak a mezőgazdasági szakterületen tapasztalatot szerzett fiatalok, Nehézgép-szerelő (Heavy Vehicle Maintenance) versenyszámban.  

 


A SkillsHungary programban részt vevő nehézgép-szerelő versenyszám elődöntőjét a MEGFOSZ Gödöllőn rendezte meg 2018. április 11-én a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar jármű-, és szerviztechnikai oktató laboratóriumaiban, és a Mérnökinformatikai Központban. Az előválogató egy többfordulós és több feladatból álló, egész napos verseny volt, ahol 8 versenyző közül került kiválasztásra az a 4 fő, aki képviselte ezt a versenyszámot a SkillsHungary budapesti versenyén. 


A Nehézgép-szerelő versenyszámban a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az előválogató és a döntő szakmai támogatója és a nehézgép-szerelő versenyszám fő támogatója az AXIÁL Kft.

 


A döntőn a versenyzőknek legfőképpen diagnosztikai és hiba keresési feladatokat kellett megoldaniuk. Az első nap még 4 versenyző küzdhetett meg egymással, majd a második nap délutánjára már a két legjobb nehézgép-szerelő versenyezhetett egymással újabb feladatok elvégzésében. A zsűri döntésének alapján a negyedik helyen Borka Krisztián, míg a dobogó harmadik helyén Hunyadi Ármin végzett. 


A két legjobb eredményt elérő versenyző tovább küzdhetett Magyarország legjobbjának címéért. Mind a két versenyző kitartóan és hatalmas erőbedobással küzdött és kiemelkedő teljesítménnyel végezték el a rájuk váró feladatokat. A döntő második napjának estéjére, nagyon szoros küzdelem mellett kiválasztásra került Magyarország legjobb nehézgép-szerelőjének személye, aki nem más lett, mint Szerletics Máté. Nagyon szoros küzdelemben és szintén nagyon jó helytállással második helyezett Papp Martin lett.

 

Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója és Szerletics Máté, az AXIÁL Kft. szerelője és az V. SkillsHungary győztese


A SkillsHungary ünnepélyes eredményhirdetésének keretében az összes szakma nyerteseit is felhívták a színpadra és ezek a fiatalok, köztük a nehézgép-szerelő versenyszámban kihirdetett győztesünk,  Szerletics Máté is képviseli Magyarországot a szeptemberben megrendezendő Euroskills nemzetközi versenyen. A szeptemberi versenyre azonban Szerletics Máténak és Papp Martinra is egy 100 napos felkészítés vár, mely a MEGFOSZ tagjainál, több napos, különböző technológiákon történő folyamatos tanulást és képzést jelent nekik. Mind a két versenyző felkészítése szeptemberig folyamatosan zajlik és a szakmai feladatok mellett, mentálisan is felkészítjük Őket a nemzetközi megmérettetésre. 


Ezúton szeretnénk megköszönni a segítséget minden résztvevőnek és segítőnek, valamint ezúton is gratulálunk minden induló versenyzőnknek!


Szöveg:Viczián Ágnes – MEGFOSZ
Képek: Kereki Dávid

 

Karagity István, az AXIÁL Kft. szervizmérnöke, a 2. helyezést elért Papp Martin, az 1. helyezést elért Szerletics Máté és Umenhoffer Péter, a MEGFOSZ marketingbizottságának elnöke

Elérhető

Kapcsolódó cikkek