Nagyobb súly = Nagyobb profit: VARIANT a CLAAS-tól

Nagyobb súly = Nagyobb profit: VARIANT a CLAAS-tól

6-360-14-3 a varázs-számsorozat a VARIANT körbálázók megértéséhez.

De vajon mit takarnak ezek a számok, melyek ezt a hazánkban nagyon népszerű, a „DLG-ELISMERÉS” megtisztelő címet is kiérdemelt, változtatható bálakamrás bálázót jellemzi? Tudja meg cikkünkből!

Nem is húzzuk az időt a megfejtéssel, már csak azért sem, mert valószínűleg nem egy olyan olvasónk van, aki pontosan tudja a fenti számok jelentését.

6 – ennyi másodperc szükséges az összes VARIANT-nál a bálakamraajtó nyitásához és csukásához, illetve a bálakidobáshoz. 360 – 360° rotor biztosítja az optimális bálaformát a szilázsban és a javított bálaindítást minden növényfajban. 14 – a ROTO CUT-ban a kiváló minőségű takarmány előállításáért felelő kések száma, melyek a VARIANT-ot a rövid szárú termények tökéletes bálázójává teszik. 3 – a 3 m/s bálaforgatási sebesség azt jelenti, hogy Ön gyorsan és precízen készíthet formatartó bálákat.

 

A minőség dimenziói: 1,20 × 0,90–1,55 / 1,80 m bálaméret

Minden földterület más, minden nap eltérő és mindegyik betakarítás különbözik az előzőtől. Mindez nem számít, hiszen a nagy teljesítménynek és optimális működésének köszönhetően a VARIANT otthon érzi magát minden területen. Legyen szó szénáról, szalmáról, szilázsról vagy olyan megújuló nyersanyagról, mint a kender, a CLAAS a megfelelő VARIANT bálázót kínálja mezőgazdasági vállalkozóknak és mezőgazdasági gépszövetkezetekbe egyaránt.

Az egyes specializációk mellett a VARIANT 400 sorozat minden modellje rendelkezik a legfontosabb előnyökkel:

− Maximális magtömörség és optimális bálasúly annak az egyedülálló megoldásnak köszönhetően, hogy a rotor kényszeríti a bálaindítást;

− Széles rendfelszedő a nagy mennyiségű terménybevitelért;

− Változtatható bálaátmérő;

− Innovatív lágymag eszköz az egyedi követelményeknek megfelelően;

− Új, szabadalmaztatott kötözés, az új hálóvezető lemeznek köszönhetően, CLAAS Covered vagy CLAAS Covered XW kötözéssel;

− Bálatömörség ellenőrző rendszer aktív hidraulikákkal és kettős feszítőkarral,

− Bálakidobás 6 másodpercen belül.

 

VARIANT 485 / 465: az igásló

Tartalmazza a ROTO CUT technológiát, az új 360°-os, 8 milliméteres vágórotor 14 késsel, a Heavy Duty koncepciót, mely megerősített láncokat, különleges késvédelmet és rendkívül robusztus rotort jelent. Ezek a modellek tökéletes szilázs bálázásához. Új, szabadalmaztatott kötözési rendszer található bennük, az új hálóvezető lemeznek köszönhetően, CLAAS Covered vagy CLAAS Covered XW kötözéssel.

VARIANT 480 / 460: a mindentudó

A ROTO CUT ezekben a modellekben új, 360°-os, 6 milliméteres vágórotort jelent 14 késsel. A ROTO FEED spirális rotor az egyenletesebb terményáram eléréséért felel. A VARIANT 480/460 modellek könnyen kezelhető, nagyon sokoldalú gépek, melyek ideálisak szilázs, széna vagy szalma bálázásához.

VARIANT 470 / 450: a belépő modell

A ROTO FEED spirális rotor az egyenletes terményáramért felel. Ezek a bálázók kezelése nagyon egyszerűen az OPERATOR-ral történik. Újdonság, hogy a ROLLANT 470 csak négy hevederrel készül, a takarmányveszteség csökkentéséért. Száraz terményekhez, például széna, szalma és szenázs ajánljuk.

A technológia

Egyértelműek az igények: maximális teljesítmény elérése minden egyes nap. Ez hogyan valósítható meg a legjobban? Jó ötletekkel, folyamatos fejlődéssel, innovatív technológiával és megoldásokkal, amelyek nem csak működnek, de hatékonyságukkal meg is győznek miket, felhasználókat. Nézzük meg a VARIANT körbálázók néhány technológiai részletét!

 

A RENDFELSZEDŐ

Vezéreltpályás rendfelszedő

A VARIANT volt az első 2,1 méteres rendfelszedővel rendelkező körbálázó: félelmetes kapacitása, kivételes teljesítményadatai a mai napig igen meggyőzőek. A rendfelszedő munkamagasságának beállításához nincs szükség külön eszközre. A rendfelszedő intelligens vezérlőrendszere is fontos szerepet játszik – ez biztosítja a jobb terményáramlást kifejezetten rövid terménynél, és jelentősen növeli az élettartamot biztosítja a kíméletes takarmánytovábbítást. A VARIANT 485 / 465 és 480 / 460 modellek 2,35 méteres rendfelszedővel is felszerelhetők.

Önbeálló tarlókerekek

Bármekkora is legyen a munkaszélesség, a rendfelszedő nagy, önbeálló tarlókerekei egyenletesen dolgoznak és tartják az irányvonalat. Ez biztosítja az optimális talajvonal-követést, megvédi a fűtakarót akár nagy sebességnél vagy forduláskor is. A tarlókerekek beállításához egyik modellnél sem kell külön eszköz. Az új kihajtható mechanizmus sokkal kényelmesebbé teszi – nincs szükség az önbeálló tarlókerekek eltávolítására közúti szállításnál. A munkamagasság eszközmentes beállítása is tovább növeli a működtetési kényelmet.

ÚJ és opcionális: duplagörgős terményleszorító

Az opcionális, duplagörgős terményleszorító már ezerszer bizonyított, és folyamatosan fejlődik. Tökéletesen tömöríti a terményt, jelentősen felgyorsítja a terményáramlást, és a rotor aktív terményellátását biztosítja. Igazán nagy jelentősége rotoros kombájn után, apró törekes terményeknél érezhető.

Nagy sebességnél is kiválóan látható

Munka közben a rendfelszedő tökéletesen látható, és igény szerint a munka sebességét még tovább lehet növelni. Terménytől és terményáramtól függően a gépet maximális teljesítménnyel lehet használni.

Tudjon meg még többet a VARIANT rendfelszedőjéről: variant-pickup.claas.com

 

A ROTOR és ROTO FEED

Fő kompetencia: a bálaképzést a rotor indítja

Kizárólag a CLAAS nyújtja a technológiát, melynél a hevederek és a vágórotor ellenkező irányba fordulnak, lehetővé téve az azonnali bálaindítást, ami elengedhetetlen a tömör bála készítéséhez. A nagy sebességű rotor közvetlenül éri el a bálát, kényszerítve a bálaindítást – minden egyes bálánál, minden körülménynél. Ez a heveder megcsúszását is megakadályozza.

A munka minden egyes percében észlelhetők az előnyök, mivel a VARIANT mindig teljes sebességgel dolgozik. Mindezek mellett nem elhanyagolható a bálasúly, sem szállítmányozási sem értékesítési szempontból. Nagyobb súly = Nagyobb profit.

A követelményeknek megfelelő tömör bálák

A terményminőségnek megfelelően lehet a bálatömörséget meghatározni, és kényelmesen, a fülkéből irányítani – például, maximális tömörségű bálák szalmánál és lágymag szénánál. Háromféle alapértelmezett beállítás közül lehet választani, vagy két szabadon beállítható jellemzőt lehet alkalmazni.

A rotor tölti meg a bálakamrát

További előny: a standard rotor a bálakamrát egyenletesen tölti meg, így egységnyi idő jelentősen nagyobb a feldolgozott terménymennyiség. Ez azt jelenti, hogy a VARIANT munkasebessége rendkívül magas.

 

FOLYAMATOS FORGATÁS

ÚJ: 360°-os fogelrendezés

Fejlesztették a ROTO CUT és ROTO CUT HD rotorcsillagainak elrendezését. A négycsillagos rotorfogak 360°-ban, spirális alakban helyezkednek el, ami lehetővé teszi a rövid termény és a kis rendek optimális elosztását, jobb formájú bálát eredményezve.

A tökéletes vágás a ROTO CUT-tal

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek