Nagy múltú kiállításon beszállítóink

Nagy múltú kiállításon beszállítóink

A Tarmstedt település Bréma és Hamburg közötti mezőgazdasági régióban található. Évente egyszer a kisváros, melynek körülbelül 3900 lakosa van négy napig az észak-német mezőgazdaság központjává válik. 2019-ben erre július 12. és 15. között kerül sor.

 

Az első Tarmstedter kiállítás

 

1949 óta rendezik meg a Tarmstedter kiállítást július második hétvégéjén, amely mindig péntektől hétfőig nyitja meg kapuit. A település szélén található egy 18 hektáros kiállítási terület, mely mintegy 100.000 látogatót és 750 kiállítót fogad minden évben. A kiállítók a mezőgazdaság, a technológia, a vidéki élet, a kert, a szabadidő és a megújuló energia területéről érkeznek. A kiállítás szervezőinek regionális gyökerei vannak, számos egyesülettel működnek közre a rendezvény létrehozása során. A kiállítást szervező Tarmstedter Exhibition GmbH 200 alkalmazottal, Tarmstedt község a helyi önkormányzattal és 60 tűzoltóval, a Német Vöröskereszt 30 munkatársával, a TuS Tarmstedt sportklub számos tagjával, a vendéglátóipari szakma mintegy 100 munkatárssal és számos más segítővel biztosítja az esemény sikerességét.

 

A rendezvény 1968-ban

 

A jelentős múlttal büszkélkedő kiállítás ötlete 1948 őszén vetődött fel, Moritz Deter javasolta a „Mezőgazdasági gépek és berendezések kiállításának” évente egy alkalommal történő megrendezését, mely a város gazdasági helyzetét volt hivatott javítani. Az önkormányzati tanács jóváhagyta a javaslatot és így vette kezdetét az első, akkor még szeptemberben megrendezett, 14.000 látogatót és 170 kiállítót vonzó esemény, melyet az optimizmus szelleme uralt négy évvel a II. világháború befejezése után. Az első években a kiállítás csütörtöktől vasárnapig tartott és eleinte a falu központjában került megrendezésre. 1979-ben szervezték meg az első csikóbemutatót, a siker olyan nagy volt, hogy ettől kezdve elkötelezték magukat az állatbemutatók mellett. Bár a nyolcvanas évek nem volt könnyű idő a mezőgazdasági gépipar számára, de túljutottak a nehéz időkön és a mai napig nagy érdeklődést övezi a rendezvényt.

 

CLAAS gépek 2015-ben

Agrifac Condor 2016-ban

 

A Tarmstedter kiállításon számos beszállítónk és regionális márkaképviseletük is jelen lesz, többek között az Annaburger, a Horsch, az Oehler, a DeLaval és a Fendt márkák is megjelennek újdonságaikkal, legnépszerűbb és legérdekesebb gépeikkel.

 

Fendt 2017-ben

Annaburger gépek az eseményen 2018-ban

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás: tarmstedter-ausstellung.de

 

Kapcsolódó cikk:

 

Toszkán szőlészeti kiállításon a Landini

 

Június 20-21-én rendezték meg Olaszországban az Enovitis in Campot, a teljes egészében a szőlőművelési technológiára fókuszáló szakvásárt. Toszkána régióban a Tenuta Trerosa vállalkozás adott otthont a kiállításnak, ahol a Landini cég is megjelent. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek