MX opciók: hatékonyság, komfort és biztonság

MX opciók: hatékonyság, komfort és biztonság

Az MX-paletta jelenlegi hat szériája (C, F, A100, U400, T400, TX400) összesen 39 típust tartalmaz, a kis kompaktoktól a 400 lóerős nagytraktorokra valókig, 1,9-5,5 méter emelési magasággal és 390-4100 kilogramm emelőkapacitással.

Sokféle opció érhető el hozzájuk, melyek a hatékonyságot, a kezelő kényelmét és a biztonságot szolgálják. A következőkben csak néhány ezek közül, kedvcsinálónak.

A lengéscsillapítás részben kényelmi funkció, menet közben csökkenti a lökéseket és a lengéseket, növelve a kezelői komfortot és kímélve a szerkezeti elemeket. A homlokrakodók mellett hasonló feladatot lát el az MX első függesztőinél is, ezáltal együttesen felszerelve kompatibilis a két egység.

 

 

Az MX közel nyolcvan féle munkaeszközt gyárt, amelyek hidraulikus funkciói külön vezérlőszelepet igényelnek (pl. trágyavillák, multifunkciós kanalak, bálafogók stb.). Ezért az opciók között igény szerint elérhető 3 vagy akár 4 hidraulikus funkció is. A munkaeszközök gyors le- és felcsatolása érdekében újabb hasznos tartozék a MACH2 hidraulika-gyorscsatlakozó: egy karral kezelhetők az extra funkciók. Erős, megbízható, könnyen használható, erőlködés nélkül teszi lehetővé a hidraulikatömlők csatlakoztatását, akár nyomás alatt is résolaj-mentesen.

A zuhanásgátló elengedhetetlen fontosságú, ha emberek tartózkodnak a mozgatott teher közelében (pl. raklapok, bigbag zsákok rakodása). Ez az EN 12525-A2 2010 szabvánnyal összhangban kikapcsolható, amikor senki sincs a közelben. Sem a rakodási sebességet, sem az emelőerőt nem csökkenti.

 

 

Az AUTO UNLOAD lényege, hogy a hatékonyság növelése érdekében ürítéskor szinkronizálja a leszorítós munkaeszközök (multifunkciós kanál, trágyavilla stb.) mozgatását: amint előrebillen a kaná/villa, automatikusan felnyílik a leszorító.

Az AUTO LEVEL egy egyszerű gombnyomással, automatikusan emeli fel a munkaeszközt az előzetesen beállított helyzetbe.

Sok esetben fontos a rakodó kinézete, összhangja a traktorral, ezért a vásárlók az MX titánszürke helyett speciális színben választhatják – akár az erőgépnek megfelelően, de a RAL skála szerint is.

 

 

A fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Bővebb információkkal az AXIÁL Kft. üzletkötői szívesen állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezenkívül részletes tájékoztatást adnak az MX legújabb, PROMO+ akciójáról, mely éppen a homlokrakodók opcióira nyújt jelentős kedvezményt.

 

Forrás és kép: AXIÁL Híradó 2019. 05. szám

 

 

Hasznos „kütyük” – Lehetőségek Landini traktorokhoz

 

Hosszú időn keresztül a Landini traktorokról az a hír járta a gazdák körében, hogy azok egyszerű mechanikus gépek, mindenféle komolyabb elektronika nélkül, de napjainkban már lényegesen többet kíván a korszerű mezőgazdaság. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek