MX homlokrakodók a sokoldalú traktorokért

MX homlokrakodók a sokoldalú traktorokért

Különböző adapterekkel továbbnövelheti erőgépe sokoldalúságát. Régóta tervezi a beruházást, de még nem lépte meg? Akkor ne habozzon, ismerje meg és szerezze be most az MX homlokrakodók valamelyikét!


A francia MX homlokrakodó gyár 60 éves tapasztalatával Európa egyik leginnovatívabb rakodó gyártója. A legmodernebb 3D szkennerrel hetente két új traktor típushoz fejlesztenek homlokrakodót, ezzel 45 traktor márka közel 8000 különböző típusához tudnak rakodógémet szállítani.

 

 

A100: az újonc

Az új A100 széria három típusával az első MX generáció, mely egy funkcionális, egyszerű, megbízható és kategóriájában igen kedvező árú rakodócsalád. Alapvetően alkalmi és/vagy könnyű használatra lettek tervezve, garantálva a megszokott, kimagasló MX minőséget. A mechanikus párhuzamvezetéssel ellátott modellek 3,5 – 4,0 m magasra képesek emelni terhüket, mely 1300 – 1700 kg lehet maximálisan. Ezek a gépek széles körben alkalmazhatók az univerzális traktorokhoz 40-től 140 LE-ig. A tervezés során figyelemmel voltak arra, hogy széles körben használhatóak legyenek. Így a különböző felszereltségi szintnek köszönhetően kiválóan alkalmasak kis – és közepes gazdaságokban, önkormányzatoknál kommunális munkákhoz, vagy akár lovardákban, kisebb állattartó telepeken.

 


U400: az átgyúrt 300-as

A korábbi U300 család átdolgozását követően jött létre az U400. A mechanikus szintezős előd paramétereit alapvetően megtartották, de új típusok kerültek be a választékba, így a korábbi 9 helyett most már 14-ből választhatunk 40-220 LE-s traktorokhoz. Elmondható a rakodócsalád standard tagjairól, hogy kiváló kombinációját alkotják az emelési magasságnak és az emelőkapacitásnak, ami a hatékony mindennapi munkákhoz kell, mint például a szilázs kezelés, etetés, a tárolási vagy tisztítási munkák. A kínálatban megjelentek az erősebb „+”-os modellek (U400+), melyek hasonló geometria mellett nagyobb emelési kapacitást nyújtanak a kivételesen nagy tömegek mozgatásához.


A korábbiakhoz képest több fejlesztés is megjelent az U400-asokon. Ilyen például az integrált, lehajtható támasztó láb a gém alatt, ami tovább rövidíti – az egyébként is gyors – le- és felszerelési időt. A hidraulika és az elektromos csöveket és kábeleket a rakodógém belsejébe tették, minimálisra csökkentve a sérülések veszélyét. Emellett dupla védelmet kaptak a különféle szelepek is.

 

T400: új típusokkal erősített prémium osztály

Az MX prémium szériája 7 tagról 11-re bővült, négy T400+ típussal a nagyobb emelőkapacitás érdekében, a speciális igényekhez. Ezek a rakodók – a kisebb testvérektől eltérően - már PCH jelöléssel hidraulikus párhuzamvezetést kaptak, ami az MX saját fejlesztése és szabadalma. A T400-as nem véletlenül képviseli a csúcsot a gyár választékában, hiszen ezek a gépek professzionális használatra lettek tervezve, olyan helyekre, ahol a rakodási feladatok nagymértékűek és rendszeresek. Ezt segítik a széles választékban rendelhető opciók is, mint például a különféle vezérlések, a gémrugózás, a kihelyezett hidraulika körök vagy az automatikus munkaeszköz szintezés, ürítés valamint le- és felcsatlakoztatás.

 

 

MX vezérlések

Többféle vezérlési mód közül választhatunk az egyszerű mechanikustól az elektronikusig. Alap esetben mechanikus bowdenes vezérlés rendelhető (ProPilot), ami egy költségtakarékos megoldás. 


Az MX saját szabadalma a FlexPilot kontroll, a bowdenes vezérléssel szemben sokkal finomabb és pontosabb mozgatást tesz lehetővé alacsony nyomású hidraulikával működtetett rendszerével. A csúcsot az e-Pilot jelenti (csak T400 szériához). Az új elektromos rakodóvezérlés lehetővé teszi a fő funkciók kombinált és progresszív működését egy időben. Ez köszönhető a fejlett elektronikának, a CAN BUS rendszernek. Itt a kezelő segítségére van egy elektromos joystick, amin 12 nyomógomb található a különböző funkciókhoz és egy mini joystickot is beintegráltak, melyet hüvelykujjal tudunk működtetni.

 

További információért keresse területileg illetékes kollégáinkat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser
Forrás és kép: MX

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek