MX: fókuszban a felső kategória

MX: fókuszban a felső kategória

Az idei tavasz sem múlik el az MX homlokrakodók akciója nélkül. A francia gyártó most a prémium kategóriára fókuszál.

A T400 felső osztályban lehet a legnagyobb kedvezménnyel traktorra szerelhető homlokrakodót vásárolni. Ennek része, hogy az MX saját szabadalmát, a hidraulikus szintezést (PCH) most ingyen adja a vásárlóknak. Ezen felül szintén ingyen választható az alaptól eltérő gémfényezés is, akár a traktornak megfelelő színben is. De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az adott rakodóval kompatibilis munkaeszköz esetén, komplett csomag rendelésekor egy kupon növeli a kedvezmény mértékét.

Azért a középkategória sem marad kedvezmények nélkül. Az U400-asokhoz is jár az ingyenes fényezés és a munkaeszköz utalvány. A következőkben emlékeztetőül néhány szó a két rakodócsaládról.

 

 

Az MX T400 prémium szériája 11 tagból áll, négy T400+ típussal a nagyobb emelőkapacitás érdekében, a speciális igényekhez. Ezek a rakodók – a kisebb testvérektől eltérően - már PCH jelöléssel hidraulikus szintezést kaptak, ami az MX saját fejlesztése és szabadalma. A T400-as nem véletlenül képviseli a csúcsot a gyár választékában, hiszen ezek a gépek professzionális használatra lettek tervezve, olyan helyekre, ahol a rakodási feladatok nagymértékűek és rendszeresek. Ezt segítik a széles választékban rendelhető opciók is, mint például a különféle vezérlések, a gémrugózás, a kihelyezett hidraulika körök vagy az automatikus munkaeszköz szintezés, ürítés valamint le- és felcsatlakoztatás.

 

 

Az U400 mechanikus szintezős kivitel, mely 14 típusból áll 40-220 LE-s traktorokhoz. Elmondható a rakodócsalád standard tagjairól, hogy kiváló kombinációját alkotják az emelési magasságnak és az emelőkapacitásnak, ami a hatékony mindennapi munkákhoz kell, mint például a szilázs kezelés, etetés, a tárolási vagy tisztítási munkák. A kínálatban itt is megjelentek az erősebb „+”-os modellek (U400+), melyek hasonló geometria mellett nagyobb emelési kapacitást nyújtanak a kivételesen nagy tömegek mozgatásához.

A korábbiakhoz képest több fejlesztés is megjelent az U400-asokon. Ilyen például az integrált, lehajtható támasztó láb a gém alatt, ami tovább rövidíti – az egyébként is gyors – le- és felszerelési időt. A hidraulika és az elektromos csöveket és kábeleket a rakodógém belsejébe tették, minimálisra csökkentve a sérülések veszélyét. Emellett dupla védelmet kaptak a különféle szelepek is.

 

 

A homlokrakodók működtetéséhez többféle MX vezérlési mód közül lehet választani az egyszerű mechanikustól az elektronikusig. Alap esetben mechanikus bowdenes vezérlés rendelhető (ProPilot), ami egy költségtakarékos megoldás.

Az MX saját szabadalma a FlexPilot kontroll, a bowdenes vezérléssel szemben sokkal finomabb és pontosabb mozgatást tesz lehetővé alacsony nyomású hidraulikával működtetett rendszerével. A csúcsot az e-Pilot jelenti (csak T400 prémium szériához). Az új elektromos rakodóvezérlés lehetővé teszi a fő funkciók kombinált és progresszív működését egy időben. Ez köszönhető a fejlett elektronikának, a CAN BUS rendszernek. Itt a kezelő segítségére van egy elektromos joystick, amin 12 nyomógomb található a különböző funkciókhoz és egy mini joystickot is beintegráltak, melyet hüvelykujjal tudunk működtetni.

 

 

A rakodóknál fontos szempont, hogy könnyen és gyorsan le- és felszerelhetők legyenek. A FitLock rendszernek köszönhetően a művelethez a gépkezelőnek mindössze egyszer kell kiszállnia a traktorból és ha már kellő gyakorlattal rendelkezik a műveletet akár fél perc alatt is eltudja végezni.

A magasságállító görgővel akár 20 centiméteres magasságkülönbséget is kompenzálni lehet, így két, különböző méretű gumizással ellátott traktorra is használható.

A gyors illesztést segíti a MACH System is, ami egy elektrohidraulikus traktor-homlokrakodó kapcsolat, mellyel a csatlakoztatás mindössze egy egyszerű mozdulatból áll.

 

A gyártó kínálatában közel 80-féle munkaeszköz érhető el a rakodókhoz, melyek közül az átlagosnál szélesebb palettából lehet választani a széna- és szalmakezelés adapteri közül a MANUBAL termékcsaládból.

 

Az akcióval kapcsolatos részletekért keresse területileg illetékes üzletkötő kollégáinkat!

 

Szöveg: Sebesi István, termékmenedzser

Kép: MX

 

 

MX opciók: hatékonyság, komfort és biztonság

 

Az MX-paletta jelenlegi hat szériája (C, F, A100, U400, T400, TX400) összesen 39 típust tartalmaz, a kis kompaktoktól a 400 lóerős nagytraktorokra valókig, 1,9-5,5 méter emelési magasággal és 390-4100 kilogramm emelőkapacitással. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek