Múzeumok Éjszakája mezőgazdasági gépekkel

Múzeumok Éjszakája mezőgazdasági gépekkel

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. június 23-án a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében különleges estét szervezett a gépek szerelmeseinek, melyen az AXIÁL Kft. által forgalmazott néhány géptípus szintén kiállításra került.

Az autóbuszok és villamosok vezetőfülkéjének kipróbálása mellett vakvezető kutyák interaktív programjával, veterán- és mezőgazdasági jármű kiállítással, a Magyar Honvédség bemutatójával, érdekes gyerekprogramokkal, telephelylátogatással, kulisszatitkokkal, kupakgyűjtéssel és sok-sok érdekességgel várta a vendégeket a MVK Zrt.

 

 

A miskolci rendezvény délután 16 órakor vette kezdetét és este 22 óráig tartott. Nagy érdeklődéssel fogadták a kiállított axiálos mezőgazdasági gépeket, mint például a CLAAS kombájnt, de a helyszínen volt egy-egy CLAAS és Fendt traktor, sőt még munkagépek is.

A programon 4500 fő regisztrált, de kollégáink szerint ennél többen, közel 6000 ember volt kíváncsi a járművekre, akik közel fele gyermek volt. Ők kivétel nélkül alig várták, hogy beülhessenek a nem mindennapi gépekbe és járműcsodákba.

 

 

Az MVK Zrt. színpadán 17 órától a Csiribiri együttes gyerekműsora volt látható, 18:30-tól a Crazy Dance Tánccsoport lépett fel, este fél nyolctól pedig DJ szórakoztatta a közönséget a ’90-es évek legjobb zenéivel.

A nyílt napon az axiálos gépek mellett olyan különlegességekkel várták a vendégeket, mint például egy 108 éves hóseprő villamossal vagy a legendás 59 éves Ikarus 31-essel. A kiállított járművek között az 1950-es, 60-as és 70-es évekből származó számos „old timer" személygépkocsi, a honvédség részéről egy BTR80 gumikerekes tank, egy Unimog 1300-as teherautó és egy MB G270-es terepjáró is látható volt.

 

 

Az izgalmas program sokak tetszését elnyerte és a szervezők közleménye szerint is nagy sikert arattak, a látogatók száma csúcsot döntött 2018-ban.

 

Kép: Vaszily Péter és Csillag Ferenc, területi képviselők

Forrás: MVK Zrt.

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek