Monosem akció

Monosem akció

Szemenkénti vetőgép akciót már évek óta kínálunk ügyfeleinknek különböző konstrukciókkal, kedvezményrendszerekkel. Idei ajánlatunkat se hagyja ki!

A fő cél az, hogy partnereinknek anyagi oldalról, nekünk pedig szállítási- és szervizkapacitás oldalról, azaz mindkét fél számára kedvező legyen a megkötött megállapodás. Éppen ezért, aki most 2020.03.31-ig rendel Monosem szemenkénti vetőgépet, az már 8.200.000 HUF+ÁFA-tól választhat modelljeink közül, természetesen felszereltség és készlet függvényében. A tájékoztatás nem teljeskörű, részletekért keresse területileg illetékes gépértékesítő kollégáinkat!

 

Az alábbiakban azon néhány ügyfelünk véleményét olvashatja, akik a Monosem márka mellett tette le voksát.

 


 

Név: Mohari Zsolt, egyéni vállalkozó

Terület: Észak-Somogyban, Marcali környékén, 600 hektáron gazdálkodunk, erősen vadkáros területeken.

Gépek: Monosem NG 6 Plus vetőgép, Monosem SCD 6 kultivátor

 

Tenyészetünkben 12 darab Angus húsmarha van, egy hektárnyi saját szőlőnkről különböző fajtákat – például Tramini és Chardonnay – értékesítünk a Törley felé. Vetésszerkezetünk a következő: 200 hektár kukorica, 150 búza/tritikálé, 150 repce, 100 egyéb növény: lucerna, édeskömény, szarvaskerep.

A sorközművelő kultivátorunk Monosem, méghozzá a nagy, 980 literes központi tartályú kivitel, 2016-ban vásároltuk. Az első Monosem vetőgépünket 2007-ben vettük, még 2*270 literes műtrágya-tartállyal. Területünk azóta is folyamatosan növekszik, nagyon szerettük ezt a gépet, ezért döntöttünk úgy, hogy a 2018-as vetési szezonra beállítjuk az új Monosemet.

 

 

Nagyban különbözik az előzőtől, váza ugyan szintén teleszkópos, hogy egyszerű legyen közlekedni, mert a falun is keresztül kell menni sokszor, de a műtrágyatartály már központi, sőt műanyagból készült. Ilyeneket egyelőre csak elektromos hajtású gépeken láthatunk, de a jövőben a mechanikus hajtásúakra is ezt szerelik az axiálosok.

 


 

Név: Kovács Péter, ügyvezető, Agro-Kopé Kft.

Terület: Komárom-Esztergom megyében gazdálkodunk, közepes és jó adottságú földeken, a néhai bábolnai állami gazdaság közelében.

Gépek: Monosem NG 6 Plus vetőgép, Monosem SCD 6 kultivátor

 

Igen fiatalon, 14 évesen már a helyi kiskertek kiszántásával foglalatoskodtam, zsebpénzért. Ez olyan jól sikerült, hogy mára 250 hektár saját területem van, és mintegy 1800 hektáron szolgáltatok, teljes körűen, a vetéstől a betakarításon át a talajmunkáig.

Vetésszerkezet: 800 hektár kukorica, 100 napraforgó, 300 őszi-, 150 tavaszi árpa, 150 búza, 50 repce, 50 mustár, és a maradékon szolgáltatás, teljes zöldsorral.

 

 

Nagy hangsúly fektetek a precíz munkavégzésre, erőgépeim természetesen Fendt traktorok, egy-egy 936-os, 826-os és 516-osunk van, amelybe a napokban szerelik be az axiálos fiúk a Trimble automatikus kormányzást. Utóbbi viszi majd a Monosem vetőgépet – ebben a legújabb elektromos hajtás küszöböli ki a felesleges rávetéseket és a „szlip” jelenségből adódó tőszám-ingadozásokat. A gép ISOBUS-os; a műtrágya és mikrogranulátum beállításához is a legújabb FertiDrive és MicroDrive hajtásokat kértem. Ezek ugyan még mechanikusak, de már nem kell lánckereket pakolgatni, mint korábban, simán egy karral állítható be fokozatmentesen a kívánt mennyiség, ez akkor is nagy előny, amikor szolgáltatunk. Kapás növényekhez két darab Monosem SCD hatsoros kultivátort használunk. Korábban ezt drágálltam, ezért olcsóbb, világos kék típust vásároltam, de az első szezon után kiderült, hogy rosszul döntöttem, mert teljesen elkoptak a csapok és perselyek.

Évek óta Monosem vetőgépet használok, az elsőt 2004-ben vettem, pedig akkoriban, az IKR árnyékában szinte mindenki narancssárgát választott. A másodikat 2012 óta használom, és elképzelhető, hogy majd kiépíttetem rajta a sorelzárást.

 

Ne feledje, részletekért keresse területi képviselőinket vagy Lisz Péter termékmenedzsert +36303007906 telefonszámon!

 

A partnerriportok forrása: AXIÁL Híradó 2018. 02. szám 28. oldal

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek