Mindig alkalmazkodik

Mindig alkalmazkodik

A szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó üzemek egyre gyakrabban keresnek 200 lóerős traktorokat 2,95 m tengelytávval és nagy stabilitással, amivel minden felmerülő munkát, mint például vetés, szállítás és betakarítás, biztonsággal el tudnak végezni.

A szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó üzemek egyre gyakrabban keresnek 200 lóerős traktorokat 2,95 méter tengelytávval és nagy stabilitással, amivel minden felmerülő munkát, mint például vetés, szállítás és betakarítás, biztonsággal el tudnak végezni. Erre az igényre reagált a CLAAS, és az ismert AXION 810-870 modellek mellett most már a 205 lóerős maximális teljesítményű AXION 800 modellt is kínálja.

 


Az AXION 800 sorozat már 2014 óta teljesíti a Tier 4 károsanyag-kibocsájtási normákat. A motor alkotórészein nem is változtattak semmit, hiszen a 6,7 literes FTP motorok alacsony hardver igénnyel teljesítik a kibocsájtási normákat. A motorok egy dízeloxidációs katalizátorral (DOC) összekapcsolt AdBlue® rendszerrel dolgoznak. Az, hogy az AXION 800 nagyon jó eredményeket ér el a dízelfelhasználás terén, ahogy azt a legkülönfélébb tesztek bizonyítják – például a DLG teszten az AXION 850 248 g/kWh üzemanyag-felhasználást mértek – nem kizárólag a motornak, hanem az erőátvitel beállításainak, összehangolásának köszönhető. 

 

Fokozatmentesen indulni


Az ismert HEXASHIFT hajtómű négy automata csoporttal és hat power-fokozattal, melyek teljesen automatikusan kapcsolhatók, továbbra is megmaradt a gépekben. Az új funkciók az ELECTROPILOT menetkaron az irányváltás, a SMART STOP, a tempomat növelik a kezelői és a menetkényelmet az új sorozatban.


A fokozatmentes átvitel továbbra is versenyelőny a CMATIC-nál. Hogy a gép kezelője a munkát még kényelmesebben kezdhesse el, a CMATIC váltóhoz is újabb komfort funkciókat rendeltek. Ilyen például a tempomat, az ECO- és Power üzemmód, a irányváltási agresszivitás beállítása, valamint az új feszített szerelvény-módusz, ami automatikusan aktiválódik, amikor egyidejűleg a gáz- és a fékpedálra lépünk. 

 

A CMATIC váltó újabb komfortfunkciói például a tempomat és az új „feszített szerelvény” módusz.

 

Egyszerűen ráakasztva


Az AXION 800 sorozatba átvették az AXION 900 sorozatban már használt, ISO 500 normáknak megfelelő függesztőkeretet. Ennek több előnye is van, kezdve azzal, hogy az egyszerűbb fel- és leszerelése miatt jobban áttekinthető, egészen a TLT-tengelyre történő egyszerűbb kapcsolásig A betolható K80 vonófej két, egymástól 10 centiméter távolságra lévő állásban rögzíthető, és a 4 tonnás terhelhetőség továbbra is megmaradt. Mindez előnyökkel jár, mint például a gépkapcsolat kisebb fordulási sugara, amikor a traktor nagy trágyatartályt vontat maga után. Az állítható magasságú K80 kényszerkormányzással akár 4 tonna függőleges terhelés mellett is használható. 

 


A függesztőkeret jobban áttekinthető, mint korábban, ráadásul egyszerűen fel*- és leszerelhető.

 

Hogy jól érezze magát


A gépkezelő csak beszáll a traktorba, és máris tudja, hogyan kell azt kezelni. Ez annak köszönhető, hogy a CLAAS-nál figyelnek arra, hogy egyazon kezelési struktúrát használjanak minden traktorsorozatnál. Mint ahogy az ARION 500 / 600 és az AXION 900 sorozatnál, úgy az új AXION 800 is a HEXASHIFT-es modelleknél háromféle, CIS, CIS+ és CEBIS felszereltséggel rendelhető, míg a CMATIC váltóval ellátott modellek esetében CIS+ és CEBIS felszereltségek között lehet választani. 

 

A CLAAS filozófiája: azonos kezelői struktúra minden sorozatnál.

 

Szöveg: Guido Hilderink, TRENDS magazin
Fordította: Vas Magdolna, marketingmenedzser
Forrás és kép: TRENDS magazin

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek