Mindent az emberek mozgatnak

Mindent az emberek mozgatnak

2020. január 23-án, szerdán tartotta az AXIÁL Kft. a Hungexpon, az AgrárgépShow keretében a hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóját.

A rendezvényen elsőként Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője ismertette a jelenlévőknek az aktuális piaci trendeket, melyek a novemberi, hannoveri Agritechnica kiállításon jól láthatók voltak. Egyre inkább előtérbe kerül a digitalizáció, a drónok és az 5G, a vezető nélküli traktorok, az autonóm sorközművelők. Megjelent már az ún. szelektív permetező is, mely csak oda permetez, ahova szükséges. Egyre többen keresik a gyomfésűket, illetve a hígtrágya-kijuttatás optimalizálására való törekvés is nő. Ezek a megoldások mind a környezetkímélőbb, hatékonyabb mezőgazdasági termelés irányába mutatnak.

 

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos ügyvezetője ismertette a nemzetközi újdonságokat

 

A tulajdonos röviden ismertette azokat a díjat nyert innovációkat, melyeket az AXIÁL Kft. beszállítói jelenítettek meg az Agritechnica kiállításon. Ilyen az ezüstérmet kapott:

  • FENDT 200 VARIO VFP Braun munkagép-kombinációval.
  • APS SYNFLOW WALKER - a CLAAS LEXION szalmarázóládás modellek új cséplőszerkezete.
  • CEMOS AUTO CHOPPING – a CLAAS LEXION szalmaszecskázó automatikus beállításáért felel.
  • CEMOS AUTO PERFORMANCE – a CLAAS JAGUAR silózóban szabályozza a motorteljesítményt és a menetsebességet.

A hannoveri kiállításon hirdették ki „Az Év Traktora” díjakat, amit egy, az AXIÁL által forgalmazott márka két típusa is kiérdemelt:

  • „Az Év Traktora 2020” kategória nyertese a FENDT 942 Vario,
  • „Az Év Legjobb Univerzális Traktora 2020” kategória győztese a FENDT 314 Vario Profi+ lett.

A 2020. január 22. és 25. között megrendezésre került AgrárgépShow kiállításon pedig:

  • Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJ-ban részesítették a Gépesítés kategóriában a hatodik generációs Fendt 900 Vario traktorszériát.
  • Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at kapott Gépesítés kategóriában a CLAAS APS SYNFLOW WALKER cséplőszerkezet.
  • Nemzetközi Termékfejlesztési KÜLÖNDÍJ-at adott a zsűri Gépesítés kategóriában a HORSCH RowControl elosztó torony megoldásnak, mely gabonavetőgépekhez elérhető.
  • Prémium oklevélben részesült a pályázaton a Manitou MLT 733 115 LSU Easy Manager telemetriai rendszerrel.

 

Számos médium volt kíváncsi az AXIÁL Kft. évértékelő sajtótájékoztatójára

 

Általánosságban elmondható, hogy a gépek egyre bonyolultabbak és egyre nagyobbak, melyet az indokol, hogy míg például 1900-ban 5 embert etetett egy gazdálkodó, addig 2020-ra már hozzávetőleg 155 ember élelmiszerellátásáért felel. Így egyre nagyobb a felelősség a gyártókon és forgalmazókon, hogy megbízható gépeket, berendezéseket és eszközöket kínáljanak ügyfeleiknek.

Az AXIÁL Cégcsoport – AXIÁL Kft., MANAX Kft., AXIÁL Financial Services Kft. – Magyarországon 19 telephellyel és 900 fős munkavállalói kollektívával segíti a hazai gazdálkodókat abban, hogy céljaiknak, igényeiknek megfelelő termékeket és háttérszolgáltatásokat találjanak. Ez elmúlt évek gépberuházási pályázatainak következményeként megjelent az ügyféligény az alkatrészellátás volumenének a növelésére, erre reflektálva a vállalat bajai központjában található 5000 négyzetméteres Alkatrész Logisztikai Központjának bővítését vette tervbe mintegy 2400 négyzetméterrel, egy 48x48x16 méteres épülettel. A fejlesztés részeként továbbá egy szűkfolyosós automata raktározási rendszer bevezetését tervezi a vállalat.

Az AXIÁL Kft. 2019-ben is folytatta telephelyfejlesztési programját, decemberben adta át új sárvári telephelyét. A 9600 Sárvár, Ipartelep u. 10. számon található vadonatúj telephelyre a tapasztalt szombathelyi kollektíva költözött át, akik 2007 óta szolgálják ki a környék gazdálkodóit és vállalkozóit.

Bár egyre több szegmenst hat át a digitalizáció, de továbbra is az emberek mozgatnak mindent, akiknek a munkájára, szaktudására a jövőben is szükség lesz. Az AXIÁL Kft. 2009 óta összesen 44 fő kooperatív szakmai gyakornokot fogadott a vállalat különböző szervezetei egységeinél, akik legnagyobb részt, tanulmányaik befejezése után is a cégnél maradtak. A bajai központú vállalkozás szerencsés helyzetben van szakmai utánpótlás terén, de az ágazatban továbbra is szükség van az agrárgépészekre.

 

Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy nagy figyelmet fordítanak a különböző marketingeszközökre, például az egyik szakmai témájú videójuk több mint 600.000 megtekintést kapott már

 

Az AXIÁL Kft. tulajdonosától a vállalat ügyvezetője vette át a szót. Pintér Zsolt elmondta, hogy a növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságok eredményesen zárhatták az évet, amely jó alap lehet a további gépberuházásokhoz. A tejpiac normalizálódott, az építőipari beruházásokat kiszolgáló géppiac pedig növekedett. A világon mintegy 200 millió sertést vágtak ki az elmúlt időszakban, az ez miatt keletkező piaci űr következtében a sertés hazai ára egészen 565 Ft/kg-ig emelkedett. Ugyanakkor valamennyi gazdálkodónak továbbra is meg kell küzdenie a szélsőséges időjárással, csapadékeloszlással és a generációváltás problémájával.

Dr. Hajdú József és az Agrárgazdasági Kutató Intézet adatai szerint 2019-ben 177 milliárd forint volt a magyarországi gépberuházások nominál értéke. Az AXIÁL Kft. 2019. évi nettó forgalma 88,3 milliárd forint volt – nyilatkozta az ügyvezető.

A rendezvényen szó esett továbbá arról, hogy mind az emberi – pl. nagyszámú dolgozói továbbképzés - mind a tárgyi erőforrásokat fejleszti – pl. járműflotta és a szervizautókban található nagyértékű felszerelés - az AXIÁL Kft. annak érdekében, hogy az ügyfelek számára továbbra is magas szintű, rugalmas szolgáltatásokat tudjon biztosítani.

 

Az AXIÁL Kft. három, átalánydíjas szervizszolgáltatást választó partnere kapott díjatt a rendezvényen

 

Az évértékelő beszédeket követően, a sajtótájékoztató végén az AXIÁL Kft. átalánydíjas szervizszolgáltatásait igénybe vevő, három kiemelt ügyfelének adott díjat. Az elismeréseket Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi a cég tulajdonos-ügyvezetője, Mezőfi Gábor a Vevőszolgálat igazgatója, és Torgyik Attila a Szervizüzletág igazgatója adta át az egyes régiók vezetőinek segítségével. Díjat kapott:

  • a Somogyvári Mg. Zrt., melyet Jancsekity Ferenc elnök-igazgató vett át.
  • a KOVINVEST Kft., melyet Kovács Herman ügyvezető vett át.
  • és az AGRICOLA 2011 Kft., melyet Orbán István tulajdonos-ügyvezető vett át.

Az AXIÁL Kft. ezúton is köszöni partnerségüket!

 

Balról jobbra: Bacher Róbert (délnyugat-magyarországi régióigazgató/AXIÁL Kft., Szabó Attila (ügyfélkapcsolati vezető - Kaposfő/AXIÁL Kft.), Torgyik Attila (szervizüzletág-igazgató/AXIÁL Kft.), Jancsekity Ferenc (elnök-igazgató/Somogyvári Mg. Zrt.), Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi (tulajdonos-ügyvezető/AXIÁL Kft.), Mezőfi Gábor (vevőszolgálati igazgató/AXIÁL Kft.)

 

Balról jobbra: Szűcs Zsolt (északkelet-magyarországi régióigazgató/AXIÁL Kft.), Czibere Csaba (ügyfélkapcsolati vezető - Debrecen/AXIÁL Kft.), Torgyik Attila (szervizüzletág-igazgató/AXIÁL Kft.), Kovács Herman (ügyvezető/KOVINVEST Kft.), Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi (tulajdonos-ügyvezető/AXIÁL Kft.), Mezőfi Gábor (vevőszolgálati igazgató/AXIÁL Kft.)

 

Balról jobbra: Mangó János (ügyfélkapcsolati vezető - Dombóvár/AXIÁL Kft.), Torgyik Attila (szervizüzletág-igazgató/AXIÁL Kft.), Orbán István (tulajdonos-ügyvezető/AGRICOLA 2011 Kft.), Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyi (tulajdonos-ügyvezető/AXIÁL Kft.), Mezőfi Gábor (vevőszolgálati igazgató/AXIÁL Kft.)

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Fotó: Kaszás Gergely

 

 

Partnerkezelés mindenekfelett, a digitalizáció korszakában is

 

Terveinek megfelelően zárta a 2019-es évet az AXIÁL Kft. Beszélgetésünkkor már javában folyt a jövő évi tervek előkészítése a cégnél. Az általuk forgalmazott márkák nem régen bemutatott új modelljei elérhetők lesznek itthon is. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek