Messzehangzó siker

Messzehangzó siker

Az RD Manutention targonca értékesítésre, bérbeadásra, javításra szakosodott cég, amely korábban nem rendelkezett építőipari gépekkel. Azonban az építőipari berendezések iránti növekvő keresletre reagálva bővítették kínálatukat.

A vállalat a kezdeti 1 db berendezésről 16-ra növelte flottáját, de ma már több mint 30 géppel rendelkezik és itt nem állt meg. A beruházásokat folytatva egy Hyundai HX130LCR lánctalpas kotrógép modellt is hozzáadott gépparkjához.

Nyolc évvel ezelőtt megszereztem a társaságot, amely csak a targoncák értékesítésére, bérbeadására és javítására szakosodott. Abban az időben 10 fő alkalmazottunk és kb. 1,2 millió eurós forgalmunk volt, royani székhellyel, bár gyorsan átköltöztünk Grézacba (17 km-re Royantól), ahol ma is megtalálhatók vagyunk. Ekkor még nem volt építési részlegünk” – meséli Pierre Jean Renoulleau, a 36 éves cégvezető. Nyolc évvel később a cég 20 fő alkalmazottat foglalkoztat és a forgalma megháromszorozódott.

A vállalat nagyon gyorsan elkezdett megrendeléseket kapni mini kotrók bérlésére. „Gyorsan rájöttünk, hogy valódi kereslet van az építőipari gépek iránt. Kollégáink / versenytársaink 20 km-re találhatók a telephelyünktől, elsősorban a Royanban, de az út nyáron elérhetetlen, és a szállítási költségeket figyelembe kell venni… Gyors számítás volt, építőipari gépekbe kellett befektetnünk” – tette hozzá az igazgató.

Tehát a vállalat megvásárolta első mini kotrógépét, pótkocsiját, billenős pótkocsiját, majd egy második és egy harmadik mini kotrógépet is. A vállalat flottája ezért nagyon gyorsan növekedett, és ma 16 mini kotrógépből, 12 teleszkópos rakodógépből, 4 billenős pótkocsiból, egy 26 tonnás nehéz tehergépjárműből, stb. áll. „Az első három évben folyamatosan munkákat vállaltuk, majd rendszeresen befektettünk” – jegyzi meg Pierre Jean Renoulleau.

Az RD Manutention gondoskodik arról, hogy a felszerelések mindig forogjanak. „Cégünkben egy ötéves ipari berendezés réginek tekinthető, azt akarjuk, hogy a legújabb berendezések álljanak rendelkezésre a flottában” – folytatta.

Az ötlet az, hogy egy önálló, rövid távú bérleti részleget hozzunk létre az RD Manutention-ön belül az építőiparhoz kapcsolódóan, egy külön csapattal: gépkezelővel, bérleti menedzserrel és technikussal. Még mindig RD Manutention-nek nevezzük, bár Marine, az építési bérlettel foglalkozó menedzser az év elején kezdett és RD Location néven vezeti az üzletet”, fűzte hozzá Pierre Jean, majd megtudtuk tőle, hogy csupán 20-30 km-es sugarú működési területe van és ügyfélköre főleg (80%) iparosokból áll.

 

 

„Mindenki felelős az üzletágért”

Úgy gondolom, hogy a vezetési módszereim kissé különböznek másokétól, mivel tapasztalataim alapján fontos, hogy mindenki vállalja a felelősséget az üzletágért. Mindenki évente tájékoztat, hogy halad a karrierjük fejlődése, beszélünk arról az irányról, amit meg akarnak lépni, stb. Elmagyarázom nekik, hogy azért vagyok itt, biztosítsam számukra a sikerhez szükséges eszközöket. Nyilvánvalóan felügyelem az üzlet hatékony irányítását, de ha például Marine részlege értesít, hogy egy másik gépet kell vásárolnunk, vagy hogy egy másik járművezetőt kell felvennünk, hogy tevékenységünket jobban végezhessük, akkor ami engem illet, egyáltalán nem gond.” – állítja az igazgató. Így vásárolta meg az RD Manutention az első Hyundai HX130LCR típusú lánctalpas kotrógépét is, melyet az építési bérlettel foglalkozó üzletág vezetője ajánlott.

Nagyon természetesen zajlott az egész: volt üzleti találkozó, ahol előkerült a vonzó technikai megközelítés, kiváló kapcsolatot alakítottunk ki a SARL MOTARD értékesítőjével, zökkenőmentesen történt az értékesítés, a termék átfogó bemutatása és a finanszírozás megoldása is. 10 percbe telt a Hyundai gép megvásárlása” – értékeli a SARL MOTARD és a Hyundai tevékenységét.

 

 

 

„A Hyundainak erős márka imázsa van”

Tetszett, hogy a közelben található egy regionális értékesítési pont, egy 30 km-re lévő helyi vállalkozás, akinek nemcsak egy ügyfélszám vagyok. Ez nagyon fontos, ha hívnom kell őket. Ha holnap találkoznom kellene a vállalkozás vezetőjével, megtehetném” – magyarázza Pierre Jean Renoulleau, aki számára az emberi aspektus és a bizalom kiemelkedő jelentőséggel bír. „Számomra a márka megbízhatóságot, robusztusságot, kényelmet, esztétikát testesít meg” – listázza az igazgató.

 

A HX130LCR ötvözi az erőt, a teljesítményt, a kényelmet, az egyszerű karbantartást és a biztonságot

A megvásárolt, a gyártó kompakt kivitelű HX sorozatába tartozó modell súlya 13 tonna. A kompakt forgó kotró kategóriába tartozó gép a vállalkozó számára sokoldalúságot biztosít, mivel zárt területeken is képes dolgozni. A HX130LCR típusú gép Perkins 854 F dízelmotorral szerelt, amely 73,6 LE (55 kW) névleges teljesítményű. A teljesítmény és a termelékenység szempontjából a gép motorja és a hidraulikus rendszere verhetetlen. Dízel részecskeszűrőjével (DPF) ellátott dízelmotorja optimális energiahatékonyságot kínál SCR rendszer nélkül. Ezenkívül a maximális ásási mélysége 5570 mm, a maximális ásási elérése 8220 mm. A HX130LCR 1030 mm nagyméretű sztenderd kanállal szerelt, kapacitása 0,59 m3. A HX130LCR páratlan kényelmet kínál, pl. a fülkében alapkivitelben van egy 8”-es érintőképernyő, amely interaktív és állítható.

 

További információt a HX sorozatú Hyundai gépekről területi képviselőinktől kaphat!

 

Fordította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Hyundai

 

 

Fiatal ambíció

 

2015-ben a 25 éves Tom Macfarlane munkáltatója úgy döntött, a férfi képességei ellenére túl fiatal az igazgatói poszt betöltésére. Ez arra késztette Tomot, hogy fejest ugorjon és saját vállalkozást alapítson, így született meg a Trueline Midlands Ltd. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek