MEGOSZ kitüntetés Helmut Claas részére

MEGOSZ kitüntetés Helmut Claas részére

A Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) kitüntetését vehette át Helmut Claas a magyar mezőgazdasági technika fejlődéséért végzett munkája elismeréseként.

A CLAAS együttműködése magyar vállalatokkal és intézményekkel hosszú tradícióra tekint vissza. Már a CLAAS vállalat alapítója, August Claas is együtt dolgozott különféle kutatóintézetekkel. Ezekből az évek múlásával partneri kapcsolatok alakultak ki, melyeket Helmut Claas is tovább ápolt és épített. Ezen felül a CLAAS évtizedek óta fenntartja beszállítói kapcsolatait különböző magyar cégekkel. „Gyümölcsöző együttműködés jött létre a legkülönfélébb területeken, például a gyártási technológia, a minőségbiztosítás és a logisztika terén” emlékszik vissza Helmut Claas. Így az 1970-es és ’80-as években – még a vasfüggöny idején – a CLAAS Magyarországon gyártotta szalmaszecskázóit, vezetőfülkéit, a rostaszekrényeket, komplett dobos kaszákat és dízelmotorokat.

 

 

Az 1990-es évek elején Magyarországon a szabadpiac kihívásaira rendkívül jól felkészült mezőgazdasági géptechnika volt a jellemző. A CLAAS Hungária Kft., melyet Helmut Claas alapított 1997-ben, ma Magyarország legnagyobb mezőgazdasági gépgyártója.

 

A résztvevők az August-Claas Házban rendezett fogadáson (balról): Csanádi Tamás (K&F vezető CLAAS Hungária Kft, MEGOSZ elnökségi tag), Andreas Szakacsi (CLAAS Hungária Kft. ügyvezető, Dr. Sziráki András (Szolnoki Mezőgép nyugalmazott igazgatója, valamint a MEGOSZ alapítója és egykori elnöke), Helmut Claas (a CLAAS Csoport örökös elnöke), Norbert Ortkras (a harsewinkeli kísérleti műhely egykori vezetője) és Jan-Hendrik Mohr (a CLAAS Csoport igazgatóságának tagja).

 

Szöveg: Vas Magdolna, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

Elérhető

Kapcsolódó cikkek