Manitou: Build The Future

Manitou: Build The Future

2021. április 21-én volt az új forgóvázas Manitou gépek hivatalos online bemutatója. Cikkünkben több, márkát érintő újdonság!

 

 

MT 730 H és MT 930 H

  • 2 új kompakt hidrosztatikus hajtású építőipari géppel bővül az MT széria. Mindkét gép 3 T emelési kapacitású, illetve 7 vagy 9 m emelési magasságú. 2 m szélesek és 2 m magasak, úgy alakították ki a gépeket, hogy könnyen szállíthatók legyenek, megkapták a Newag szériából ismert megoldásokat (kezelőgombok, fülke stb). A tervek szerint munkakosárral is használhatók lesznek ezek a gépek.

 

ULM – ULTRA LIGHT MANITOU

  • A világ legkisebb teleszkópos rakodógépe lesz, 2 méternél alacsonyabb és 1,5 méternél keskenyebb. Kisebb lesz, mint a jelenlegi MT vagy MLT 420-as gépek. Év végén lehet rendelni és jövő év elején kerül gyártásba. Megkapja a nagyobb gépekből ismert fejlesztéseket, pl.: JSM joystick stb.

 

 

Derékcsuklós széria

  • A kisebb szériás gépeket Európában fogják készíteni, Németországban, év végén indul a gyártás. A nagyobb derékcsuklós gépeket továbbra is az USA-ban készítik.

 

MRT széria

  • Teljesen megújulnak a forgóvázas-teleszkópos gépek, Stage V-ös Deutz és Yanmar motorral szerelik majd, a jelenlegi Perkins & Mercedes motorok helyett. 10 modell lesz elérhető, sokat fejlesztettek az ergonómián, illetve megnövelt emelési kapacitásuk lesz a gépeknek a korábbi típusokhoz képest. Sok új hasznos és funkcionális megoldás lesz rajtuk.

 

 

Jövőkép

  • A gyár elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett, 2014 óta azon dolgoznak, hogy minél kisebb legyen a gépek karbonlábnyoma, 2 éve jelentették be az „Oxigén” programjukat, amiben zéró emissziós gépeket fejlesztenek. Várhatóan először a személyemelőknél fogják bevezetni a teljesen elektromos kínálatot, erre a közeljövőben már sor kerülhet. Már vannak prototípusai a Manitounak elektromos meghajtású csúszókormányzású és teleszkópos rakodógépre, a jövőben azon dolgoznak, hogy ezeknél a szériáknál is kiváltsák a dízel meghajtású gépeket elektromosra.

 

Jelenlegi és az érkező Manitou szériákról további információ munkatársainknál, keresse őket bizalommal!

 

Szöveg: Rózsás László, termékmenedzser

Forrás és kép: Manitou

Elérhető

Kapcsolódó cikkek