Ma zajlik az Agrovirtus döntő

Ma zajlik az Agrovirtus döntő

A mai napon kezdetét vette az Agrovirtus döntő és interaktív agrártechnológia nyílt nap, mely rendezvénynek a gödöllői Szent István Egyetem Gépmúzeuma és Tudástranszfer Központja ad otthont.

Az Agrovirtus egy egyetemista csapatoknak szóló agrártechnológiai verseny. A megmérettetés célja, hogy a hallgatók számára való döntési helyzeteket szimuláljon és segítsen egy teljes termelési évet átlátni. Az Agrovirtus versenyre 3-4 fős egyetemista csapatok jelentkezhettek. A csapatok mentort választhatnak maguk mellé, akinek az a feladata, hogy segítse a csapatot.

A verseny selejtezőjében a csapatok egy virtuális farmot irányítottak - melynek termelési adatai, környezeti paraméterei évekre visszamenőleg rendelkezésre álltak - egy vállalatirányítási rendszer segítségével. A selejtező 2019. október 7. és november 10. között zajlott, ezt követte az elődöntő és az ún. Agrovirtus Akadémia, mely 2019. november 18. és 19. napokon volt. Az Agrovirtus Akadémiára, az elődöntőre a verseny selejtezőjének legjobb 10 csapata jutott be. A hallgatók itt szakmai prezentációkon, workshopokon is részt vettek. A döntőbe a legjobb 5 csapat jutott be, a végső „összecsapáson” során pedig 3 komplex feladatot kell megoldani és prezentálni.

 

 

Az első helyezett 1 millió forint értékben vehet részt egy általa választott fesztiválon, vagy ugyanekkora összegben valósíthat meg egy szakmai programot magának. További díjak: Nemzetközi kiállításon való részvétel utazással, teljes ellátással, szakmai programmal egybekötött wellness hétvége, további szakmai programokon való részvétel, PREGA konferencia belépők.

A verseny, melyen idén 100 csapat mérte össze tudását és amely a résztvevők számára komoly karrierlehetőségeket tartogat, az AgroVIR Kft. kezdeményezésére, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával, számos szakmai partner közreműködésével valósult meg. A jelenleg is zajló döntőn az AXIÁL Kft. is képviselteti magát, gépmegjelenéssel támogatja az eseményt.

 

 

A verseny mellett folyamatos programok zajlanak: interaktív agrár-robotika bemutató, mezőgazdasági drón bemutató, interaktív traktorsimogató, de lehetőség van a gépmúzeum bejárására és „Agrárinformatika 0.1 - Az agrárinformatika kezdetei” című kiállítás megtekintésére.

A döntő 14:00 és 17:00 között tart, neves szakmai zsűri értékeli a csapatok eredményeit. A versenyző csapatoknak (Agro Mater, NYErtesek, Kertész Syndicate 4.0, Pregazdászok, Szluszács) ezúton is sok sikert kívánunk!

 

Kép: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, további információ: Agrovirtus.hu, Nak.hu

 

 

Hamarosan kezdetét veszi az Agrovirtus döntője

 

A tavalyi évben nagy sikert aratott, Agrovirtus – Egyetemek közötti digitális agrártechnológiai verseny döntője idén is megrendezésre kerül Gödöllőn a Szent István Egyetem Gépmúzeum / Tudástranszfer Központjában. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek