Lezajlott az idei hibrid kombájn kezelői tanfolyam

Lezajlott az idei hibrid kombájn kezelői tanfolyam

A CLAAS hibrid betakarító gépei ötvözik a CLAAS-nál már hagyományosnak mondható 3 dobos APS tangenciális cséplőrendszert, valamint a hosszanti rotoros utóleválasztási technológiát. A neves német gyártó megoldásáról kollégáink tartottak kezelői kurzust.

Ezek a kombájnok teljesen más gondolkodásmódot igényelnek az aratási beállításokat tekintve, mint a hagyományos gépek. Egy ládás leválasztórendszerrel szerelt géppel szemben sokkal több munkát tudunk átadni a rotoroknak, így a megszokottnál jóval nagyobb cséplőkosár hézaggal és kisebb dobfordulattal tudunk dolgozni.

 

 

A termelékenység növelése érdekében egyre többen döntenek a rotoros kombájnok mellett. A CLAAS palettáján a „király” kategóriába sorolható hibrid gépeket partnereink többsége a CEMOS automata cséplésszabályzó rendszerrel rendeli, így a kezelő tehermentesítése mellett a kombájn a megfelelő beállítások elvégzése után minden pillanatban úgy tudja szabályozni a cséplő-, leválasztó- és tisztítórendszerét, hogy a lehető legkisebb veszteség mellett a legnagyobb területteljesítménnyel megfelelő tisztaságú anyag kerül a tartályba.

 

 

Ezen fejlett rendszerek kezelését oktatta a kezelőknek Ádám Róbert szervizszerelő, Katona János bemutató-gépkezelő, Kálmán Péter és Karagity István szervizmérnökök segítségével Rittgasszer Péter szervizüzletági igazgatóhelyettes a három napos bajai tanfolyam alatt. Évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a hibrid gépek kurzusai iránt. A mostani tanfolyamot is a maximális létszámmal tartottuk, így jövőre valószínűleg több alkalmat kell biztosítanunk.
Az oktatás jó hangulatban telt, a résztvevők érdeklődők voltak, sokat kérdeztek. A tanfolyam végeztével szóban és írásban is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk. Egy kedves partnerünket idézve: „A kezelői oktatás fejlécet az alábbiak alapján módosítanám: Kezelői, műszaki vezetői tanfolyam.”

Örömünkre szolgál, hogy partnereink ilyen elégedettek és jól felkészülten tudnak nekivágni az aratási szezonnak. Ezért kurzusaink színvonalát a jövőben is igyekszünk megtartani, illetve fejleszteni.

 

Szöveg: Vadász Ildikó, marketingmenedzser, Karagity István, szervizmérnök

Kép: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser

 

 

CLAAS ARION gépkezelői oktatás Mezőkovácsházán

 

4 darab CLAAS ARION 450 traktor, 6 fő gépkezelő, 1 fő oktató és 1 fő szervizszerelő – címszavakban a héten Mezőkovácsházán tartott gépkezelői oktatás. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek