Lengyeli szakiskolások látogatása

Lengyeli szakiskolások látogatása

Tegnap közel ötven fő szakiskolás látogatott el bajai telephelyünkre. A lengyeli AM DASzK Apponyi Sándor Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból érkező csoport tagjai a végzős 11-es és két 10-es osztály gépész tanulói voltak.

A csoportot két szaktanár, Hampl Imre és Antal János, illetve a projekt szervezője Vilinovszky Ferenc kísérte. Ferenctől megtudtuk, hogy az AXIÁL telephelyének megtekintése bevett program immáron három éve, tavaly szintén végzősökkel, technikusokkal látogattak el székhelyünkre. Az iskola a projekttel a munkalehetőségekre akarja felhívni a figyelmet azért, hogy a diákok lássák, milyen pozíciók tölthetők be, illetve kapcsolódó feladatkörök láthatók el végzettségükkel.

 

 

A látogatócsoportot a nagy létszám miatt kettéosztotta a túravezető Karagity István, CLAAS szervizmérnök és a pilóta Rabb Gábor, helyettes szervizműhely vezető. Míg a csoport egyik fele egy 900-es Fendt vezetését próbálhatta ki, addig a másik fele az AXIÁL telephelyét, tevékenységét, munkakörnyezetét ismerhette meg, majd a két csoport cserélt, így elméleti és gyakorlati tudásukat gyarapíthatták a tanulók.

 

 

A túravezetés során szakértő kollégánk bemutatta a 160.000 négyzetméteres bajai telephely egyes területeit. A diákok elsőként az oktatóműhelybe léphettek be, ahol a munkatársak és a partnerek/gépkezelők továbbképzése zajlik. Ezt a fedett szervizműhelyek megtekintése követte, ahol a vállalat szerelői a konkrét javítási, karbantartási, felkészítési feladatok végzik a gépeken. Itt az is elhangzott, hogy sok kiváló szerelőnk szintén diákként látogatott el hozzánk, ma pedig már a vállalat oszlopos tagjai. A szervizműhelyek után a kültéri gépraktárról és a gépeket értékesítő menedzsment csapatról kaphattak információkat a látogatók. Ezután a MANAX Kft. területe következett, amely cég kezelővel, illetve kezelő nélkül adja bérbe különböző időtartamokra, különböző típusú, az AXIÁL Kft.-től beszerzett gépeit, de itt szó esett a cégcsoport más vállalatairól is. Ezt követte a Használtgép-üzletág területe, majd a gépmosó, ahol például a kiállításokra készülő vagy bemutatógépeket is takarítják. A gépes részeket elhagyva a logisztikai központ kültéri raktár részére ért a csoport, ahol láthatták a diákok, hogy az olyan egységeket tárolják, melyek ellenállnak az időjárásnak, mint például a mezőgazdasági gumiabroncsokat. A hazánk egyik legmodernebbjének számító AXIÁL Logisztikai Központban három (A-B-C) szinten tartják az egyes alkatrészeket, szerszámokat és minden tétel saját, egyedi cikkszámmal rendelkezik. A több tízezer tételt a raktáros kollégák kezelik, akik azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban összekészítsék az ügyfél, illetve a kiszállító számára a rendeléseket. A logisztikai központ után a motorfelújítóba és a mobilfékpad műhelyébe nézett be a csoport, mely az AXIÁL-nál csak a bajai telephelyen található és méreteivel, felszereltségével országos szinten is kiemelkedő.

 

 

A látogatás végén a kollégák elmondták, hogy a traktorvezetés során mindenki ügyesen kezelte a gépet és több kérdés is érkezett a látottakkal kapcsolatban, így sikeresen zárult nap. Bízunk benne, hogy a lengyeli mezőgazdasági iskola tehetséges és szorgalmas diákjait még viszontláthatjuk.

 

Szöveg és kép: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

 

 

Őszi szaktanári továbbképzés a MEGFOSZ rendezésével

 

2019. november 08-án került megrendezésre a Herman Ottó Intézet által szervezett és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének szakmai rendezésével a szaktanári továbbképzés a mezőgazdasági szakmacsoport szaktanárai részére. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek