Közeleg a hazai agrárium legfőbb seregszemléje

Közeleg a hazai agrárium legfőbb seregszemléje

Bő egy hónap múlva kezdetét veszi a magyarországi agráripar csúcsrendezvénye, a 2019-es AgrárgépShow. A rendezvény január 23-26. között, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban várja a látogatókat mintegy 40 ezer négyzetméteren.

Több mint 350 kiállító részvételével nyit a kiállítás, akik a legújabb mezőgazdasági technológiákat és gépeket vonultatják fel. A nagy nemzetközi márkák hazai forgalmazói, illetve termékeik mellett számos konferencia, tájékoztató és workshop színesíti majd a rendezvény programját.

 

 

Az AgrárgépShow sajtótájékoztatóján Szilvási Krisztina, a Hungexpo Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta, mintegy 50 ezer látogatóra számítanak rendezvény ideje alatt, aminek megnyitóján átadják majd a Termékfejlesztési díjakat is, amelyekre gépesítés, logisztika és input kategóriában nevezhettek a kiállítók. „Idén rekordszámú, 41 pályázat érkezett, amelyekből 2 termék nagydíjban, 12 pedig különdíjban részesült” – mondta Szilvási Krisztina, kitérve a szép számú, Prémium Oklevelet kapó nevezettekre is.

 

 

Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár szavai szerint a rendezvény egyfajta seregszemle lesz, amely egyúttal a magyar agrárium teljesítményére is rávilágít majd. Mint mondta, idén jó évet tudhat maga mögött az ágazat, amelynek bruttó hozzáadott értéke 1128 milliárd forint volt, ami 4,8%-os növekedést jelent az előző év adataihoz képest.

Hozzátette, a kiállítás olyan területeken is hasznos tudást szolgáltathat, mind például a környezetvédelmet szem előtt tartó gazdálkodás vagy a generációváltás.

 

 

Utóbbihoz kapcsolódva Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) kiemelte a „Legyél Te is mezőgépész!” elnevezésű kezdeményezésüket, amelynek fontos állomása lesz a 2019-es kiállítás.

„24 csapat 120 diákja verseng majd a rendezvény ideje alatt, a döntőben pedig 6 csapat küzdhet meg egymással” – részletezte a MEGFOSZ elnöke, aki szerint a fiatalok számára kiváló lehetőséget ad az AGROmashEXPO arra, hogy megszeressék ezt a remek szakmát.

 

Forrás és kép: magyarmezogazdasag.hu

 

 

 

Szívvel, lélekkel a 2019-es AgrárgépShow kiállításon is

 

A hazai agrárszakma csúcsrendezvénye 2019-ben sem marad el! Az egyik legnagyobb kiállító, az AXIÁL Kft. január 23. és 26. között újfent a Budapesti Hungexpo Vásárközpont 5000 négyzetméteres D pavilonjában várja meglévő és leendő partnereit. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek