Körkép a Hyundai HX220A L kotrógépről (+videó)

Körkép a Hyundai HX220A L kotrógépről (+videó)

Laurent Declerq, a Hyundai (HCEE) termékspecialistája angol nyelvű videóban, a HX220A L modellt körbejárva mutatja be az új kotrógép innovációit a nézők számára.

A gép tervezésnél a mérnökök a biztonságot helyezték a középpontba, nem véletlen, hiszen a napi biztonságos működés a leglényegesebb a gépkezelő számára, hogy teljesíteni tudja a rábízott feladatot.

Minden HX A-szériás lánctalpas kotrógép Cummins erőforrással rendelkezik. A gép kialakítása révén még üzemanyag-hatékonyabb és megfelel a Stage V károsanyag-kibocsátási szintnek. Ezáltal alacsonyabb működési költséggel üzemeltethető.

Az A-szériás kotrógépekkel elmozdultak a hidraulikusan szabályozott szivattyútól az ún. EPFC (Electric Positive Flow Control), vagyis az elektromos pozitív átfolyásvezérlés irányába. Hiszik, hogy az elektromos és a szoftveres segítséggel a gépet teljes mértékben testre szabhatja használója arra a munkára, amelyet az adott pillanatban végez.

A biztonsági megoldások egyike az AAVM (Advanced Around View Monitoring), mely egy gép körüli kamerarendszer. Segítségével a gépkezelők láthatják, hogy tartózkodik-e valaki a gép közelében. Ha igen, akkor a kotrógép figyelmeztet.

A HX A-szériás gépek karbantartása nagyon kényelmes lett, minden könnyen hozzáférhető. A Cummins-szal együttműködve kínálják a one-stop megoldást, amely révén egyszerre gondoskodhatunk mind a gépről, mind a motorról.

Minden Hyundai gép ingyenes, ötéves előfizetéssel rendelkezik a Hi-Mate Telematics Rendszerhez, amely lehetővé teszi, hogy csekkoljuk a gép produktivitását.

Megújult a fülke bal oldalának kialakítása is, mert a gyártó jobb ráláthatóságot szeretett volna biztosítani a gépkezelő számára. A gyártó több üveget helyezett el az ajtón, áthelyezte az ajtókapaszkodót alacsonyabbra, továbbá még ergonomikusabb lett a fülkéhez vezető lépcső is.

A fülke kialakításánál az egyszerűséget tartotta szem előtt, a vezérlő funkciók egy helyen találhatók meg, a fókusz az ergonómián és a komfortos ülésen van. Minden funkció egy központi, 8˝-es kijelzőn elérhető, innen könnyű konfigurálni mindent, amire szükség van a munkához.

 

 

További információt a Hyundai kotrógépekről kollégáinktól kaphat!

 

Fordította, összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Lektorálta: Kövecs Bálint, igazgató, Építő- és anyagmozgatógép-üzletág

Forrás, kép, videó: Hyundai

 

 

A HX220A L bevezetése: az új Hyundai A-sorozatú kotrógép, ami megváltoztatja a világot (+videó)

 

Bemutatkozik az új A-sorozat – a HX220A L az első Stage V előírásoknak megfelelő Hyundai gép. >>

Elérhető

Kapcsolódó cikkek