Kísérleti vetések Trimble eszközökkel – Baural vetőgéppel

Kísérleti vetések Trimble eszközökkel – Baural vetőgéppel

Számos helyen elhangzott, hogy a Trimble rendszerek szinte bármilyen márkával kompatibilisek, és minden problémára, helyzetre megoldást adnak. Aligha van erre jobb példa, mint egy önjáró vetőgép esete.

 

A Syngenta kísérleti vetéseket végez egy Baural önjáró vetőgéppel, amihez a precíziós technológiát a Trimble szolgáltatja. A beszerelést idén tavasszal végezték el kollégáink.

A telepített rendszer egy Trimble GFX-750 monitor és egy NAV 900 antenna, amely egy Autopilot Motordrive elektromos kormányautomatikát vezérelve kormányozza a munkagépet.

 

 

 

Miért is olyan különleges mindez?

Ezek a gépek igen lassan, 1 km / óra körüli sebességgel haladnak. Ilyen alacsony tempónál igen nagy kihívást jelent a pontos kormányzás. Az általunk felszerelt Trimble elektromos kormányzás 0,7 – 1 km/h sebesség tartományban is hiba nélkül működik – ez teszi alkalmassá az ilyen speciális, alig több, mint 1 km/ órával dolgozó vetőgép vezérlésére.

 

A beüzemelés utáni percekről néhány kép és rövidke videó készült, azonban tervezzük, hogy hamarosan megkérdezzük a Partnert, milyen tapasztalatokat szereztek az eszközről, és meglessük, hogyan megy náluk a vetés.

 

Szöveg: dr. Mesterházi Péter Ákos, Rákóczi Péter, Baranyiné Hutai Anikó

Képek, videó: Rákóczi Péter

Elérhető

Kapcsolódó cikkek