Kazanban a magyar csapat

Kazanban a magyar csapat

Augusztus 22-27. között rendezik meg Kazanban a WorldSkillst, a szakmák világversenyét. Az országos megmérettetésen, a nehézgép-szerelő számban nyert Apagyi Bence (SZIE hallgató) Karagity István szakértővel (axiálos szervizmérnök) már a helyszínen van.

 

A magyar versenyzők a kazani utazás előtt csapatépítőn vettek részt - kép: SkillsHungary Facebook oldal

 

Az alábbiakban Karagity István kollégánk beszámolóját olvashatja:

A szakértők után a hétfői napon a versenyzők is kiértek Kazanba, a Worldskills 2019 helyszínére. Mindenki nagyon élvezte a problémamentes, de hosszú utat. A fiatalok a keddi napot akklimatizálódással, városnézéssel és kulturális programokkal töltötték.

 

A versenyzők hétfőn érkeztek meg a WordSkills helyszínére - kép: SkillsHungary Facebook oldal

 

A mai (szerdai) napon van szakmánként a pályák bejárása, amelyet mindenki nagyon vár, hiszen a résztvevők ilyenkor szembesülnek a javítandó gépekkel, az elvégzendő feladatokkal, melyeket a szakértői csapat 2 napos munkával készített elő számukra.

 

15 ország versenyzője küzd meg egymással a nehézgép-szerelő számban - kép: Karagity István, szervizmérnök

 

A nehézgép-szerelő szakmában 15 ország versenyzői mérik össze tudásukat: Kanada, USA, Korea, Brazília, Kazahsztán, Oroszország, Svájc, Hollandia, Dánia, Kína, Marokkó, Ausztria, Lettország, Franciaország és nem utolsó sorban Magyarország is.

Kövesse nyomon a verseny alakulását, nézze meg a hivatalos képeket a SkillsHungary Facebook oldalán vagy a Skillshungary.hu oldalon! Szurkoljon Ön is a magyar csapatnak!

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Lezajlott a VI. SkillsHungary nemzeti döntője

 

Március 12-14. között rendezték meg a 12. Szakma Sztár Fesztivált, melynek a Hungexpo adott otthont. A rendezvényen több megmérettetés is zajlott egy időben: a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, valamint a VI. SkillsHungary. >>

Út a világbajnokságig

 

A SkillsHungary verseny első helyezettje és most már a Worldskills 2019 Kazan versenyre készülő Apagyi Bence már a finish-ben van, aki a nehézgépszerelő szakmában fogja képviselni hazánkat 2019. augusztus 22-27-ig. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek