Jelentkezz a CLAAS-hoz – könnyű volt, könnyebb lett

Jelentkezz a CLAAS-hoz – könnyű volt, könnyebb lett

Már jelentkezhetnek a diákok a CLAAS sokrétű gyakornoki programjaira és a duális képzésekre.

Eddig a szakmai képzésekre történő jelentkezés részét képezte egy motivációs levél leadása is. Mivel azonban a fogalmazások írása nem feltétlenül a műszaki területeken tanulók legerősebb képessége, ezért a CLAAS idén először ezt nem is várja el a jelentkezőktől.

„Elég lesz az is, ha a jelentkező beküldi az önéletrajzát, megjelölve, hogy melyik pozícióra pályázik, illetve csatolja hozzá az iskolai eredményeit.“ tájékoztatott Viktor Esau, a műszaki képzés vezetője az új rendszerről. „Természetesen az egyéb, a képzés szempontjából fontos papírokat és bizonyítványokat is lehet csatolni. Ügyes, a szakma iránt elkötelezett, lelkes jelentkezőket várunk. Az, hogy írásban mennyire tudják kifejezni magukat, esetükben nem annyira jelentős.”

Az értékesítői és a duális képzésnél a motivációs levél írása, mint ahogy korábban is, továbbra is fontos. „Mivel ezeknél a munkaköröknél szövegek írása a mindennapi feladatokhoz tartozik, elváruk a jelentkezőktől, hogy motivációikat már a jelentkezés során kifejezzék.“ nyilatkozta Birgit Claves értékesítési képzésvezető.

 

Mind a munkahelyen, mind a verseny alatt jó a csapat: Felix Suer (balra) és Jan Nahues.

 

Gyakornoki sikerek a motocross-ban

Bemutatunk két CLAAS gyakornokot, akik a műszaki dolgok iránt érzett szerelmüket a sportban is kiélik. Egyikőjük Jan Nahues, harmadéves építőipari szerelő, a másik pedig Felix Suer, első éves ipari szerelő. A két sportmotoros a nyári szezonban szinte minden egyes hétvégén úton van, rendszeresen fellépnek a helyi Nordrhein-Westfalen Kupán, és holland versenyeken mérettetik meg magukat. Olaj- vagy kerékcsere, esetleg a láncok megfeszítése – minden egyes verseny előtt és után szükségük van műszaki ismereteikre. „Mindketten szeretjük motorjainkat bütykölni. Így nem volt meglepő, hogy az általános iskola után műszaki területen tanulunk majd tovább.” mondják. Jan idén az első, Felix pedig a második teljesítményosztályba lépett fel a sportmotor versenyben.

 

A domboldalakon a srácok nem ritkán akár 30 métereseket is ugrathatnak.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

A CLAAS-nál képezve

A 2019-es tanévben 61 új gyakornokot üdvözöl a CLAAS Harsewinkelben. Az augusztus 26-ai tanévkezdés előtt a fiatalok családjukkal eltölthettek egy délutánt a német cég központjában, hogy kicsit megismerjék a vállalkozást. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek