A CLAAS-nál képezve

A CLAAS-nál képezve

A 2019-es tanévben 61 új gyakornokot üdvözöl a CLAAS Harsewinkelben. Az augusztus 26-ai tanévkezdés előtt a fiatalok családjukkal eltölthettek egy délutánt a német cég központjában, hogy kicsit megismerjék a vállalkozást.

A vezetőség, az üzemi tanács és a személyzeti osztály képviselői üdvözölték az új claasosokat, bemutatták a családi vállalkozást és tanácsokat adtak a fiatalok előtt álló képzésről.

 

2019 augusztusától már a CLAAS világ részei lesznek – az új gyakornokok a Technopark előtt álltak össze egy csoportkép készítéséhez.

 

Azt javaslom, próbáljanak ki új dolgokat, és vállaljanak el olyan feladatokat is, amelyek első pillantásra talán nem tűnnek igazán szórakoztatónak, de megoldásukkal fejleszteni tudják önmagukat.” tanácsolta Kai Gieselmann, a CLAAS Selbstfahrende Erntemaschinen GmbH ügyvezetője. Bepillantást engedett a képzésbe is, amely a külföldi kiküldetésekkel egészen nemzetközivé is válhat. Andreas Wacker, az üzemi tanács tagja számos lehetőségről tájékoztatta a fiatalokat, amelyekkel élhetnek a claasos képzés során: „A CLAAS mottója: nincs olyan, hogy nem megy!

 

Két, az első claasos évüket már lezáró gyakornok, Johanna Lintker ipari értékesítő és Matthias Schulte ipari szerelő beszámoltak eddig szerzett tapasztalataikról és élményeikről, hogy ezzel is buzdítsák az újoncokat: „A képzésem egyik fénypontja volt, amikor a gyakornoki időm elején egy kis kombájnt én magam építhettem össze.” mesélte nekik például Schulte.

 

Fordította: Vas Magdolna, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

Mezőgépész a top 10 legnépszerűbb szakma közt

 

Tarol a vendéglátás-turisztika, a gépészet és a mezőgazdaság: ezeket a szakmákat választotta idén a legtöbb szakközépiskolába felvételiző diák. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek