Horsch: különösen családbarát cég

Horsch: különösen családbarát cég

A Horsch igazi top munkáltató és már több díjat is nyert – most már a családbarát légköre, illetve a munka-család összeegyeztethetősége miatt is! A „Sikeres. Családbarát.” díjat Cornelia és Michael Horsch vette át nemrégiben.

A minisztérium egy sajtóközleményben írta: 


A schwandorfi székhelyű Horsch Maschinen GmbH egyike a húsz legcsaládbarátabb munkahelynek Bajorországban, mely díjat a bajor család- és munkaügyi miniszter, Kerstin Schreyer és Bajorország gazdasági minisztere Franz Josef Pschierer ítélt oda. A 2018. május 14-én tartott díjátadó ünnepségen különösen elismerték az alkalmazottak gyermeküdültetési támogatását.


Kerstin Schreyer, miniszter hangsúlyozta: „A munka és a család összeegyeztetése érdekében elengedhetetlen a megbízható gyermekgondozás, amelyet az elmúlt években nagymértékben növeltünk Bajorországban, de ez önmagában nem elég. A vállalatoknak is meg kell teremteniük a családbarát munkakörnyezetet. Hogy ez sikerülhet, azt a Horsch Maschinen GmbH példája is mutatja, remélhetőleg sok követőre találnak.”

 

A képen balról jobbra Franz Josef Pschierer, Cornelia és Micheal Horsch, Kerstin Schreyer


„A munka és a családi élet összeegyeztetése kiemelt fontosságú a bajor gazdaságban, különösen a Horsch Maschinen GmbH-ban. A vállalkozói elkötelezettség is magas szinten van.” – mondja Franz Josef Pschierer, gazdasági miniszter. „A magasabb munkavállalói elégedettség és a motiváció erősebb munkavállalói hűséghez vezet, ez igazán sikeressé teheti a bajor cégeket, ami kiváltképp fontos most a szakképzett munkaerőhiány miatt.”


A Horsch modern HR menedzsmentje szerint a család és a munka összeegyeztethetőségét a rugalmas munkaidővel, az egyéni részmunkaidős megoldásokkal, a gyermekgondozással, a vállalati egészséggondozással és személyzeti fejlesztési intézkedésekkel érik el. Ráadásul a Horsch az egyetlen közepes méretű vállalkozás Kelet-Bajorországban, amely üdültetési programot kínál a munkavállalók gyermekeinek.


Egyre több szülő veszi ki a gyerekek után járó szabadságot, ennek ellenére a vezetők sokszor részmunkaidőben is dolgoznak, főleg a férfiak. Ez a személyzeti politika fejlesztéséhez vezetett, amellyel kapcsolatban nemcsak kérdéseket tesznek fel a megbeszéléseken és a találkozókon, hanem azonnali és bürokráciamentes megoldásokat is találtak.

 

Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser
Forrás és kép: horsch.com

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek