Hatalmas elismerésben részesült a MEGFOSZ programja 

Hatalmas elismerésben részesült a MEGFOSZ programja 

Kimagaslóan színvonalas elismerés – így jellemezte a Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Szakképzési Díj ünnepségén a MEGFOSZ  „Legyél Te is mezőgépész!” programját és a MezőgépÉSZek játékát.

A Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013-ban alapította Szakképzési díját. A Díj kiegészíti a Kamara két évtizedes erőfeszítéseit a magas színvonalú, gyakorlatorientált szakképzés magyarországi elterjesztése terén. A Kamara azt vallja, hogy egy korszerű, a vállalatok és az iskolák együttműködésén alapuló szakképzési rendszer lehetőségeket és előnyöket nyújt a fiataloknak, a vállalatoknak és az egész társadalomnak egyaránt. 

 


A díj célja, hogy kiemelkedő projektek és kezdeményezések méltatásával hozzájáruljon a szakmai képzés színvonalának emeléséhez és társadalmi megbecsülések fokozásához. Egyúttal ösztönözni kívánja a vállalatokat, hogy vállaljanak aktívabb szerepet a szakképzésben. 


A Szakképzési Díjra ebben az évben „Motiváció” kategóriában a MEGFOSZ is pályázott a „Legyél Te is mezőgépész!” programjával és a MezőgépÉSZek játékával. Motiváció kategóriában 16 pályázó közül jutott be a Szövetség a legjobb 6 pályázó közé. 

 


A szervezet több mint 150 céget, 60 szakiskolát, minisztériumokat és kamarákat összefogó 11 pontból álló képzési- és karrier programja évek óta bizonyítja, hogy nem csak a szakember-utánpótlás biztosítását kívánják elérni, hanem a szakma presztízsének növekedését, a vidéki foglalkoztatottság javítását és a hazai mezőgazdasági termelés versenyképességének növelését is. Mindemelett a program indítása óta a szakmába jelentkezők számának több mint duplájára emelkedése, valamint a több ezer diákot megmozgató MezőgépÉSZek játék egyre nagyobb fejlődése és sikere is bizonyítja a szakma népszerűsítésének eredményeit. 


Ezt az összefogást és a kimagasló eredményeket, valamint a benyújtott pályázati projektet a Német Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara kimagaslóan színvonalas elismeréseként, kategórián kívüli különdíjban részesítette!


A MEGFOSZ ezúton szeretné megköszönni mindazon Szervezetek, Vállalatok, Szakiskolák támogatását akik a programunkban folyamatosan részt vesznek és a további előrelépés érdekében segítik a munkát a közös célok mentén.

 

Viczián Ágnes – MEGFOSZ

Elérhető

Kapcsolódó cikkek