Hamarosan nyit a 79. OMÉK

Hamarosan nyit a 79. OMÉK

Szeptember 26-29. között 79. alkalommal kerül sor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár megrendezésére. A helyszínül szolgáló HUNGEXPO-ban a MEGFOSZ, a hazai gépforgalmazók képviselőjeként mintegy 1000 négyzetméteren lesz jelen.

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége 1000 négyzetméteres standon mutatja be tagjai legújabb gépeit, illetve technológiai megoldásait. A szövetség 100 négyzetméteres központi standon várja azokat az érdeklődőket, akik információkat szeretnének gyűjtenek a mezőgazdasági technológiákról vagy a „Legyél Te is mezőgépész!” programról.

A MEGFOSZ A pavilonban található, 307A standján az AXIÁL Kft. gépei is megjelennek. Kiállításra kerül egy CLAAS LEXION 650 kombájn 6 soros CORIO CONSPEED adapterrel, egy Fendt 516 Vario erőgép és egy Framest Frakomb 4000 magágykészítő kompaktor gépkapcsolat.

 

 

Az Agrármarketing Centrum idén új arculattal, fiatalos lendülettel, nagy szakmai elkötelezettséggel vágott bele a rendezvény szervezésébe. Tájékoztatójuk szerint a kiállítás koncepcióját továbbfejlesztették, a közvetlen fogyasztóorientált vásárról átkerült a hangsúly a regionális üzleti esemény jellegre. Bejelentették, hogy a 79. OMÉK partnerországa Marokkó lesz, mert az agrár-külkereskedelem kiemelt területe a két ország közötti együttműködés fokozása. A szervezők számos szakmai konferenciával készülnek, melyek témái között szerepel az élelmiszer-feldolgozóipar kihívásai, az agrárdigitalizáció, a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásai. A kiállítást a korábbiaktól eltérően négy napra koncentrálják, ugyanakkor számos tekintetben eseménydúsabb rendezvényre lehet számítani, eseténként a közönség szórakoztatásáról koncertek és ismert előadók gondoskodnak.

 

Forrás, további információ: omek. amc.hu, mezogepesz.hu

 

 

Elképesztő fejlesztések kerülnek az önjáró permetezőkbe

 

Egy permetezőgép kiválasztása nagyon komplex feladat, magas növényállomány esetében pedig a gép hasmagassága is fontos kritérium. Az Agroinform.hu cikkében áttekinti, mi mindenre képesek a mai önjáró permetezők. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek