Gőzerővel: CLAAS alkatrészellátás biztosítás

Gőzerővel: CLAAS alkatrészellátás biztosítás

Annak ellenére, hogy az elmúlt napokban szigorúbb intézkedéseket hoztak a koronapandémia visszaszorítására, és az ebből következő gazdasági korlátozásokra, a CLAAS-nál folytatódik az alkatrészek gyártása és szállítása.

A kereskedelmi és a szervizellátási pontok szintén továbbra is teljes mértékben működőképesek a korai és átfogó intézkedéseknek köszönhetően.

 

A CLAAS-nál…

"Néhány héttel ezelőtt az első óvintézkedéseket megtették raktárainkban és egyes részlegeinken, a kockázat, a lehetséges fertőzés-átadás minimalizálására és a szűk keresztmetszetek megelőzése érdekében" - nyilatkozta Ulrich Timcke, a CLAAS Service and Parts GmbH vezetőségének szóvivője. „Az alkatrészgyártó, ellátó üzemünkben átállásra került sor a kollégák munkabeosztásánál, bevezettünk egy a higiéniai szabályok szigorítását átfogó biztonsági intézkedést. Ezen felül a könyvelési és adminisztratív munkák nagyrészét átalakítottuk otthoni munkavégzésre, és a fejlett számítógépes rendszerünknek köszönhetően mindez 100% -ban működőképes. Ezzel az elérhetőségünk és a megrendelések feldolgozása is folyamatosan biztosítva van. Nagy elkötelezettséggel a nap minden órájában 490 alkalmazottunk dolgozik a raktárban 3 műszakban. Büszkén mondhatom, hogy ezen intézkedések bevezetésével is folyamatosan képesek vagyunk üzemünk működtetésére.”

 

Az új, magasépítésű raktárban, Hammban, mely 58 000 raklaphellyel rendelkezik, 3-műszakos-munkarendet vezettek be a koronavírus helyzetre való tekintettel.

 

"Noha a logisztikai korlátozások késést okozhatnak a szállításban, különös tekintettel a határokon átnyúló forgalomra, máris magas a rendelkezésre állásunk a térségben, saját és kereskedőink raktárainak széles körű ellátására, köszönhetően a téli beraktározásunknak, valamint a 6 regionális alkatrészraktárunknak." - folytatja Timcke. „Ugyancsak nagy segítségünkre van az új, magasépítésű raklaprendszerrel ellátott Hammban található raktárunk, mely mintegy 58.000 raklaphellyel rendelkezik és így akár 30 százalékkal magasabb komissiózó, azaz árúösszekészítési teljesítményre is képes. Ezenkívül valamennyi nemzeti és nemzetközi raktárunk hálózatba van kapcsolva, hogy vészhelyzet esetén alkatrészeket lehessen beszerezni más piacokról. Összességében nagyon bízunk benne, hogy az elkövetkező hetekben megbízhatóan képesek leszünk ügyfeleinknek alkatrészeket biztosítani, szállítani.”

 

 

Az AXIÁL-nál...

„Számos intézkedést hozott az AXIÁL Kft. vezetősége is dolgozói védelmében, és a gazdálkodók zökkenőmentes ellátásának biztosítása érdekében. A raktárkészletünk meghatározó részét teszi ki a CLAAS alkatrészek készlete. A kapcsolatuk napi szintű továbbra is a külföldi kollégákkal, és a logisztikai eszközök adta lehetőségeket is igyekszünk maximálisan kihasználni. Az ellátás biztosítása érdekében továbbra is napi szinten vesszük fel csomagjainkat a CLAAS központi raktárából, valamint a futárszolgálatok adta lehetőségekkel is igyekszünk támogatni a hatékony, gyors munkavégzést. A más országok kereskedőivel kiépített kapcsolataink felértékelődnek az ilyen időkben. Igyekszünk segíteni egymást a lehetőségekhez mérten, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha valami adott esetben nem elérhető a regionális raktárban, vagy a hammi központban, igyekszünk direkt vonalakon más kereskedők készletét is használni a probléma elhárítása céljából. Telephelyeinket naponta „friss“ áruval látjuk el, így valamennyi CLAAS géptulajdonos az eddig megszokott stabil és megbízható ellátást a háttérben tudva végezheti munkáit a földeken„ - tájékoztat Juhász-Nagy László, a CLAAS-alkatrészcsoport vezetője.

 

Fordította, összeállította: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser

Forrás és kép: CLAAS

 

 

Két CLAAS generációt ünnepeltek

 

A CLAAS munkavállalók két generációja lépett új életszakaszba. 82 nyugdíjba vonuló kollégának mondott köszönetet a vezetés, a részvényesek, az üzemi tanács, a HR-osztály képviselői, akik együttesen közel 3000 éves szolgálatot tudhatnak a hátuk mögött. >>

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek