Gigászi csúcsgépeket adtunk át ügyfelünknek

Gigászi csúcsgépeket adtunk át ügyfelünknek

A nyári betakarítási szezon előtti utolsó napokban egy igazi óriás részvételével tartottunk gépátadó eseményt Baján.

Az ünnepélyes rendezvény főszereplője a CLAAS LEXION 8900 TERRA TRAC volt, ami ikertestvérével együtt a szekszárdi borászati tevékenységéről ismert Schieber család gazdaságában áll munkába. A lezárult beszerzést pozitívan értékelő felek között évtizedes múltra tekint vissza a sikeres üzleti kapcsolat, aminek legújabb állomása lett a két átadott LEXION.
 


Gyönyörű nyári reggelen állt ki központi telephelyünk bemutatóterére az a LEXION 8900 TERRA TRAC betakarítógép, amit hamarosan kamerákkal, ajándékszatyrokkal és céges zászlókkal vettünk körbe egy látványos átadási eseményre készülve. A CLAAS zászlóshajójának számító típusból két igen jól felszerelt példány érkezett hozzánk, melyek a Schieber család Baja és Szekszárd környékén található földterületein állnak munkába, szinte rögtön az átadást követően.​

Sokak számára egészen meglepő lehet, hogy az elsősorban borászati eredményeiről ismert család gépparkjába két csúcskategóriás betakarítógép érkezik, viszont nem titok, hogy a tevékenyégi körükbe jelentős mezőgazdálkodási portfólió is tartozik. „1998-ban kezdtünk mezőgazdasággal foglalkozni Magyarországon. Kezdetben mindössze pár hektár területet műveltünk Baja környékén, ebből kiindulva nőtt a gazdaság mérete napjainkra közel 3000 hektárra.” – emelte ki Schieber Markus, az átadott gépek tulajdonosa.​

Ezen a jelentős méretű földterületen természetesen már egészen komoly teljesítményű betakarítógépekre volt szükség, így Markus már korábban is a CLAAS márka mellett döntött, most pedig a márka csúcskategóriás gumihevederes óriásával bővítette a flottát, rögtön ként példányt beszerezve a típusból.

Nem is kérdés, hogy a 790 lóerős MAN motorokkal szerelt LEXION 8900 TERRA TRAC remekül ki fogja szolgálni a betakarítással kapcsolatos magas igényeket a gazdaságban, amire számos funkció nyújt garanciát. Ilyen az 1700 mm széles APS SYNFLOW HYBRID cséplőrendszer és kétrotoros ROTO PLUS leválasztás, melyek segítségével páratlan áteresztőképesség érhető el. Ehhez mérten a kombájn akár 13 méter széles vágóasztalokkal is könnyedén elboldogul, a folyamat másik végén pedig hatalmas, 18000 literes magtartályba gyűjti a nagy tisztaságú terményt.
 


„Demógépként személyesen láttam a LEXION 8900-as nagyon meggyőző teljesítményét a tavalyi szezon során, ezért döntöttünk amellett, hogy ezt a típust fogjuk beszerezni.” – tette hozzá Schieber Markus az ünnepélyes kulcsátadás során.

A gigászi LEXION-ok szinte rögtön az átadást követően bevetésre indulnak, hiszen az árpa betakarításával kezdik a szezont a gazdaságban. Ezt követően a búza és a repce aratásasorán állnak majd csatasorba, ősszel pedig a kukorica és a napraforgó betakarításában is meghatározó szereplők lesznek.

Az átadási eseményen jelen volt az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Harsányi Zsolt is, aki a két cég közötti közeli kapcsolatot emelte ki: „Gyakorlatilag egymás mellett élünk és gazdálkodunk, ezért szinte magától értetődő, hogy nagyon szoros, évtizedes üzleti kapcsolatban vagyunk a Schieber családdal. A mezőgazdasági tevékenységbe most érkező két gyönyörű kombájn mellett a borászati kultúra is összeköt minket. Reméljük, hogy Schieber Anita kiváló boraihoz hasonlóan a beszerzett új gépek is elégedettséget váltanak majd ki az évek során!"
 

 

Szöveg: Fejes Tamás, marketinmenedzser, Axiál Kft.

Fotók és videó: 

Kürti Ivett, marketingmenedzser, Axiál Kft.

Steinhauser Tamás, marketingmenedzser, Axiál Kft.

Elérhető

Kapcsolódó cikkek