Genius Loci díjat kaptunk!

Genius Loci díjat kaptunk!

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) évente adományoz Genius Loci díjakat három kategóriában olyan vállalkozásoknak, akik támogatják a tehetségeket. 2020-ben, regionális kategóriában az AXIÁL Kft. is megkapta az elismerést.

A "Genius Loci díj – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért" célja, hogy értékelje és elismerje a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak és vállalkozóknak a tehetségek támogatása érdekében tett erőfeszítéseit. 2015 óta évente, három kategóriában osztja ki a díjakat Matehetsz, a kategóriák a következők: nemzeti, regionális, helyi. A nemzeti kategóriába az országosan vagy országhatárokon átívelő tehetségtámogató programok, a regionális kategóriába a megyei vagy egy bizonyos körzetbe tartozó tevékenységek tartoznak bele, a helyi kategóriába pedig az egyetlen településen vagy kistérségben működő tehetségsegítő aktivitások jelölhetők. A beérkezett jelöléseket a Matehetsz által felkért, több szektor képviselőiből álló zsűri bírálja el. A Genius Loci díjat (szerk. a „Genius loci” kifejezés azt jelenti, hogy „a hely szelleme”) hagyományosan ünnepi rendezvény keretében vehetik át a díjazottak, azonban most a szervezők tájékoztatása szerint ez ősszel fog megtörténni.

 

 

A neves elismerést 2020-ban, regionális kategóriában az AXIÁL Kft. kapta meg. A tulajdonosok a cég megalapítása óta fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, számos szervezetet, alapítvány támogatnak: Bajai Színházért Alapítvány, Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete, Egészséges Baja Városért Közalapítvány, GATE Nonprofit Kft., III. Béla Gimnázium a Művelt Ifjúságért Alapítvány, Korábban Érkeztem Alapítvány, Lelki Egészségünkért Alapítvány, Csukás Zoltán Mg-i Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szent István Egyetem, A Jövőért Alapítvány. A vállalat továbbá a kezdetektől csatlakozott a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által alapított „Legyél te is Mezőgépész!” programhoz, országos bajnokság támogatásához, amely agrár területen, pályaorientációs tevékenységgel foglalkozik.

 

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás és kép: Tehetség.hu

 

 

Rangos elismeréssel díjazták a CLAAS hevederes vágóasztalát

 

Az ország legnagyobb, mezőgazdasági gépek gyártásával és fejlesztésével foglalkozó vállalata, a CLAAS Hungária Kft. fejlesztése nyerte el a megtisztelő „Év Magyar Mezőgépe 2019” díjat. >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek