Fogathajtó verseny CLAAS gépekkel

Fogathajtó verseny CLAAS gépekkel

Megszokhattuk, hogy az általunk forgalmazott gépek különböző helyeken, rendezvényeken felbukkannak - a hétvégén Újkígyóson fogathajtó versenyen járt egy CLAAS traktor, bálázó és rakodógép.

 

Partnereink és Marottyi Csaba, az Aranykalász Lovas Club elnökének meghívására 2019. május 25-én Újkígyóson szemlélhették meg az érdeklődők néhány CLAAS gépünket.

 

 

Ezen a napon került megrendezésre az Aranykalász Lovas Club által szervezett CAN-C és CAN-D kategóriás fogatverseny, ami GYERAJ MIHÁLY emlékére kiírt Békés Megyei Fogathajtó Bajnokság fordulója. A verseny során póni kettes-, egyes-, kettes- és négyesfogatok részére szerveztek akadályhajtásokat, ahol összesen 40 hajtó mérettette meg magát.

 

A lovak mellett a lóerők is megjelentek egy CLAAS ARION 440 traktor képviseletében. Az erőgép egy CLAAS VARIANT 465 típusú változó kamrás körbálázó kapcsolattal állt a nagyközönség színe elé. Az eseményre kilátogatók találkozhattak egy CLAAS SCORPION 741 teleszkópos rakodógéppel is – azaz a legmodernebb technikákkal színesítettük rendezvényt.

 

 

A verseny C-kategóriás volt, azaz amatőr sportolók mérték össze tudásukat. A C-kategóriás versenyek megrendezésének célja a fogatsport szélesebb körben való népszerűsítése, a versenyszerű sportolási feltételek bővítése, a fogatsport iránti érdeklődés felkeltése. Azok a hajtók indulhatnak ebben a kategóriában, akik rendelkeznek rajtengedély vizsgával és érvényes licenccel.

 

Bízunk abban, hogy nem csak az eseményen nemcsak az adott sportot, hanem a mezőgazdasági technológiát is sikerült közelebb hozni a kilátogató részt vevők számára!

 

És hogy a hétvégén se unatkozzanak a környékbeliek, egy kis eseményajánló következik. 2019. június 1-én megrendezésre kerül a regionális díjugrató verseny, amely a Békés megyei Díjugrató Bajnokság 3. fordulója. A fogathajtás mellett már hatodik alkalommal szervezik meg ezt a versenyt. A lovasok 90 cm-től 125 cm-ig versenyeznek, kezdő lovasok, ifisták, amatőrök és profi versenyzők is képviseltetik magukat a versenyen. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar megyéből, valamint Romániából szoktak nevezni. A startok száma várhatóan eléri a százat, amely már egy népes mezőnynek számít a régióban.

 

A CLAAS gépekről további információt területileg illetékes kollégáinknál kaphat!

 

Szöveg: Szász Attila és Baranyiné Hutai Anikó, AXIÁL Kft,

Képek: Szász Attila, AXIÁL Kft.

 

Forrás: http://nevezes.fogatsport.hu/tree/index.php

http://fogatsport.hu/wp-content/uploads/2019/05/C2019szabaly0515.pdf

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek