Figyelem! EGNOS-rendszerbeli változások!

Figyelem! EGNOS-rendszerbeli változások!

Az I. negyedévben az EGNOS korrekciós jeleknél ideiglenes változások lehetnek a tervezett frissítések miatt. Mivel hazánkban számos partnerünknél ezek szolgáltatják a korrekciós jeleket, szeretnénk felhívni erre a figyelmet, megosztani a teendőket!

A jelek alapvetően három műholdról érkeznek, ugyanakkor a frissítések következtében meghatározott jelek nem lesznek alkalmasak funkciójuk betöltésére. A legtöbb készülék felismeri, hogy mely műholdra tudnak felcsatlakozni – bár előfordulhat, hogy az inicializálás a szokásosnál tovább tart a változás utáni első bekapcsoláskor.

 

 

Előfordulhat azonban az is, hogy egyes készülékek nem tudják felismerni, mely műhold sugározza a megfelelő jelet, éppen ezért itt működésbeli probléma lép fel – egészen addig, amíg a felhasználó manuálisan be nem állítja a megfelelő műholdat.

 

Az alábbiakban összefoglaljuk, mikor milyen műholdak működnek zökkenőmentesen:

EGNOS-jel vételére alkalmas műhold

 

126

136

123

126

136

123

126

123

126

136

123

 

136

Dátum

2020. január 16. és február 20. között

2020. február 20. és február 27. között

2020. február 27. és március 16. között

2020.március 16. és március 23. között

2020. március 23-tól

 

A műhold változtatási beállításokról az adott eszköz kezelési útmutatójából tájékozódhat! Trimble sorvezetőink alapbeállításként a 123/136 –os műholdakat használják, így ha az egyik kiesik, nem lehet elméletileg gond a jelek vételével.

A műholdak valós idejű működéséről IDE kattintva szerezhet bővebb információt, azaz látható, mely műholdak továbbítják a jelet gond nélkül, és információt biztosít a műholdak általi lefedett területekről.

Mivel ezek a problémák a tavaszi szezonális munkák kellős közepére eshetnek, ezért fontosnak tartjuk, hogy felruházzuk Önöket a fenti ismeretekkel, hogy hibajelenség esetén azonnal közbe tudjanak avatkozni!

Természetesen a precíziós gazdálkodási csoportunk minden kollégája az Önök rendelkezésére áll, bármilyen kérdés felmerülése esetén, forduljanak hozzájuk bizalommal!

 

Szöveg: Rákóczi Péter, területi képviselő

Kép: euronews.com

 

 

GPS-vezérelt termőföld-átmozgatás és kiegyenlítés (+videó)

 

"Nincsen más választásunk, termelnünk kell és nem engedhetjük meg magunknak, hogy a vízállásos területeink parlagon heverjenek!" >>

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek