Fendt traktor őrizte a kolbászfesztivál sátrát

Fendt traktor őrizte a kolbászfesztivál sátrát

2019. február 23-án, szombaton rendezték meg Baján, a Petőfi-szigeten a XII. Bácskai Hurka- és Kolbászfesztivált. A rendezvényt bajai székhelyű cégként az AXIÁL Kft. is támogatta.

Ismét a Turisztikai Központ mellett állították fel azt a fesztiválsátrat, amely otthont adott a rendezvénynek. A bejáratnál rögtön egy Fendt traktor köszöntötte a betérőket, akik több érdekes programon is részt vehettek a kóstolás mellett. Volt jotékonysági kolbász- és hurkakészítés, malacsiratás, több zenés produkció, mesemondó műsor, kvízjáték, és természetesen több verseny is.

 

Kép: baja.hu - A rendezvény óriási tömeg vett részt

 

A pálinkafőző verseny során több száz párlatot bírált el a szakértő zsűri, akik végül három helyezést és egy különdíjat osztottak ki. A Bácska Arany Párlata 2019. minősítést Bilicki István érdemelte ki barackból készült nedűjével, a Bácska Ezüst Párlata 2019. díjat Horváth Militicsi Bence kapta pölöskei muskotály szőlő pálinkájával, a Bácska Bronz Párlata 2019. pedig Karai Andor Endre Irsai Olivér szőlőből készített pálinkájából. A különdíjas szintén egy Irsai Olivér párlat lett: Gaál László készítette.

 

Kép: ifj. Bátyity Antal, marketingmenedzser / AXIÁL Kft. - Fendt traktor a rendezvény előtti napon

 

Kitettek magukért a kolbásztöltő csapatok is, ráadásul idén mindenféle korosztály képviselői megmérkőztek. Baja Város Arany Fesztiválkolbászát idén Kolbásztöltő Vadászok csapata készítette el, Baja Város Ezüst Fesztiválkolbásza a Kolbász Haverok asztalánál készült, Baja Város Bronz Fesztiválkolbászával pedig az Újvárosi Nyugdíjasklub tagjai büszkélkedhettek, de több különdíj is gazdára talált.

A jótékonysági gyúrás résztvevői is keményen dolgoztak. Utóbbi eredményeként rászoruló családok kaptak csomagot. Közben a Belvárosi Közösségi Házban is jótékonysági ételosztás zajlott, 11-13 órakor 300 adag étket tálaltak ki.

A Baja Marketing Kft. által szervezett gasztrokulturális kalandon Nótár Mary a magyar mulatós muzsika koronázatlan királynője is előadott, de a programot végül a Zabavna Industrija zenekar koncertjével és táncházzal zárták, amelyben a Sugovica Tánckör tagjai gondoskodtak a hangulat fokozásáról.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser / AXIÁL Kft.

Forrás: baja.hu

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek