Fendt a párizsi SIMA 2019 kiállításon

Fendt a párizsi SIMA 2019 kiállításon

Február 24-étől 5 napon át tart nyitva Párizsban a SIMA, amely a 42 országból érkező 1770 kiállítójával és mintegy 150.000 látogatójával Európa második legnagyobb mezőgazdaságigép-kiállítása.

Fendt gépek 1700 négyzetméteren

A francia mezőgazdasági piac évtizedek óta a Fendt legnagyobb és legfontosabb exportpiaca. Mivel a Fendt kínálata jelentősen bővült az elmúlt években, így a 7-es csarnokban található kiállítási stand is mintegy 20%-kal nagyobb, mint korábban.

Az 1700 négyzetméteres területen a Fendt 70 és 500 LE közötti erőgépeit, 380 és 600 LE közötti hevederes traktorjait és egyéb gépeit, illetve megoldásait is bemutatja, mint például a Fendt Variotronic névre keresztelt integrációs szoftvert, amely azokat a fontosabb funkciókat fogja össze, melyek a gép nagyobb hatékonyságért felelősek (VarioGuide párhuzamvezetés, eszköz- és Variotronic ISOBUS eszközvezérlés, VarioDoc dokumentáció, kamerafunkció, súgófunkció).

Peter-Josef Paffen, az AGCO / Fendt igazgatótanácsának alelnöke és elnöke elmondta: „A Fendt kínálatának bővülése miatt sokkal nagyobb a Fendt stand a SIMA kiállításon, így szeretnénk előkészíteni az utat a Fendt további növekedésére Franciaországban.”

 

 

A Fendt növeli piaci részesedését Franciaországban

A Fendt traktorok (51 LE feletti kategóriában) részesedése a francia piacon több mint 1%-kal nőtt az előző évhez képest, így 13,6%-os rekordot ért el a 2018-as pénzügyi évben, most a harmadik helyen szerepel a regisztrációs adatok szerint. Ezzel az eredménnyel 10 év alatt több mint 70%-kal növelte piaci részesedését a Fendt Franciaországban, a 2009-es 7,9%-ról a 2018-as 13,6%-ra.

„Gratulálunk a franciaországi Fendt csapatunknak a kiemelkedő teljesítményért” – hangsúlyozta Peter-Josef Paffen. … „A professzionális forgalmazói hálózat révén teljes termékpalettánkat kínálhatjuk a gazdálkodóknak Bretagne-től a francia Riviéráig, a Vogézektől Gascogne-ig.”

2018-ban a 23.158 sztenderd és szőlészeti traktor regisztrációval a francia traktorpiac még mindig Európa legnagyobbja. A Fendt 3154 db erőgép értékesítésével a harmadik helyet szerezte meg a mezőnyben.

 

Balról jobbra: Fabien Pottier (a Fendt értékesítési osztályának igazgatója Franciaországban) és Peter-Josef Paffen (az AGCO/Fendt igazgatótanácsának alelnöke és elnöke)

 

Kooperatív partnerség az ügyfelekkel

A független kereskedői elégedettségi index (DSI 2018) eredményei azt mutatják, hogy a Fendt nagyon kooperatív partnerkapcsolatot tart fenn ügyfeleivel – ez a kölcsönös sikereken alapuló partnerkapcsolat záloga.

„Mindig nagyon szorosan együttműködünk az értékesítési hálózatainkkal. Közös motívum, hogy a végfelhasználók, az ügyfelek számára a legjobb gépeket és a legmegfelelőbb szolgáltatások biztosítsuk” – nyilatkozta Fabien Pottier, a Fendt értékesítési osztályának igazgatója Franciaországban.

 

Összeállította: Borbély Zsanett, marketingkommunikációs menedzser

Forrás, kép, teljes cikk: Fendt

 

 

Elérhető

Kapcsolódó cikkek