Egy erős hatméteres

Egy erős hatméteres

MANITOU MLT 635 130 PS+

A mai kor mezőgazdasági teleszkópos rakodóinak igen magas elvárásoknak kell megfelelniük mind a kényelem, a teljesítmény és a hatékonyság tekintetében. Ezért olyan gépekre van szükség, amelyek alkalmazkodnak a felhasználók mindenkori igényeihez. Egy ilyen rakodó a Manitou MLT 635 130 PS+ is az univerzális kategóriában, 3,5 tonna teherbírásával és 6 méterre nyúló gémjével.

Erőforrás és meghajtás
 

A típus 3,6 literes Deutz motorja megfelel a Stage V emissziós előírásoknak, SCR kipufogógáz utókezelő rendszerrel és katalizátorral. Az erőforrás 129 LE-t és maximum 500 Nm nyomatékot teljesít.

A gép haladásáról egy hidrodinamikus hajtás és 6/3-as powershift váltó gondoskodik, amely alkalmas automatikus kapcsolásra is. A végsebesség 40 km/h.
 

Tökéletes kilátás
 

A fülkéből tökéletes kilátás nyílik minden irányba a kabin felépítésnek köszönhetően. A kezelő kiválóan látja a gémet, annak minden pozíciójában. A színes, digitális kijelző és a kezelőszervek a műszerfal jobb oldalán kaptak helyet, sokkal jobb rálátást biztosítva a gép elejére.

A szélvédő és a tetőablak helyett a kezelő feje fölé ívelő, egy darabból álló üvegen keresztül pedig emelés közben folyamatosan szemmel tarthatjuk a gémet. A tető íves vonalát kívülről egy speciális és masszív védőrács követi.

A 2 db első és 2 db hátsó munkalámpa LED fényszórói sötétben is tökéletes látási körülményeket biztosítanak a kezelőnek.

Kényelem és funkcionalitás
 

A kabinba való ki- és beszállást nem csak a két oldalon elhelyezkedő kapaszkodók könnyítik meg, de a padlólemez ívelt kialakítása a fellépést is sokkal biztonságosabbá teszi. Ez a megoldás egyébként egy új, tágas tároló rekesz kialakítását is lehetővé tette az ajtó alsó részén.

A légrugós vezetőülés karfájába integrált joystick pult, és a kezelőszervek követik az ülés mozgását. A műszerfalon és a joystick pulton lévő kapcsolók funkcióik szerint különböző színekkel vannak jelölve: a piros kapcsolók a biztonsági funkciókat, a kék a hidraulikus funkciókat, a sárga a motorral és hajtással kapcsolatos funkciókat vezérlik. A DSB megoldásnak köszönhetően a gépkezelő egy egyszerű mozdulattal kiveheti és átrendezheti a kapcsolókat aszerint, ahogyan ő azt kényelmesnek és praktikusnak véli.

A NewAg rakodógépek rendelkeznek a legjobban hangszigetelt fülkével, melyben a zajszint nem haladja meg a 72 dB-t. Ez első hallásra lehet, hogy nem tűnik soknak, de higgyék el, a különbség nem csak érezhető, de egyenesen élvezhető is. Ha a pilótának elege van a „csendből”, bekapcsolhatja a bluetooth kihangosítós rádiót.

Az alapfelszereltség részét képező 4.3”-os Harmony kijelzővel kombinált műszerfal minden fontos információt színes piktogramokkal közöl a gépkezelővel. Az opcióként elérhető 7”-os Vision színes kijelző akár két tolatókamera képének megjelenítésére is alkalmas. Mindkét monitor rendelkezik CAN BUS csatlakozóval is.

 

További részletekről és Manitou teleszkópos rakodógépekről kérjen bővebb tájékoztatást területileg illetékes értékesítő kollégáinktól!

Elérhető

Kapcsolódó cikkek